Fit in slow-motion met Fit20-methode | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: diana maas

Fit in slow-motion met Fit20-methode

  Zakelijk

Het meest gehoorde excuus om niet te sporten is vaak ´geen tijd´. Maar wat als er redelijk snel resultaat kan worden geboekt in slechts 20 minuten trainen per week? Zonder omkleden of douchen na afloop? Ontdek Fit20.

CEO van Fit20, Walter Vendel legt uit hoe dit concept tot stand is gekomen. "Ik werkte voorheen in Manhatten, New York, en kwam het boek 'The new fitness revolution' tegen. Amerikanen houden nogal overdrijven en dus dacht ik, net als velen met mij, dat dit niet waar kan zijn. Ik trainde destijds twee keer in de week om een beetje sterk en fit te blijven. Daarom toetste ik dit concept bij een vriend, die fysiotherapeut is. Hij zei: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. We zijn bij de betreffende fitnesslocatie in New York gaan kijken en hebben daar wat mensen geïnterviewd. We werden vervolgens zó enthousiast dat we besloten dit concept verder te ontwikkelen en in Nederland te introduceren. Dit werd in 2009 de franchiseformule Fit20 in Hattem."

De achterliggende gedachte is een trainingsprogramma volgen die is in te plannen als onderdeel van de (werk)week. Daardoor blijf je gemotiveerd om te trainen en ben je op langere termijn fitter, sterker en gezonder. De training is in een ruimte waar het zo'n 17 graden is, waardoor transpiratie tot een minimum wordt beperkt. "Door de langzame bewegingen ontstaat er geen hittegeneratie, want juist door snelheid van bewegen ga je zweten", legt Vendel uit. De personal trainer hanteert bij het trainen de 80/20-regel; 80 procent van het resultaat haal je in de laatste herhaling en dat is de herhaling die je normaliter niet meer wilt maken omdat het te zwaar wordt, maar die je wel móet maken en die je ook kúnt maken, als er maar iemand is die je motiveert om het te doen. En dát is de kracht van persoonlijke begeleiding. Je wordt uiteindelijk op een veilige manier fitter. Vendel is ambitieus en wil in 2020 tweehonderd studio's hebben waar deze manier van trainen mogelijk wordt, in binnen- en buitenland.

Franchisenemer/studiomanager Ron de Rijk opende vrijdag 15 februari de 135ste Nederlandse studio in het Medisch Centrum aan de Kwekerij 1 in Hillegom. Dit gebeurde terwijl zanger Martijn Stam onder begeleiding van personal trainer Nathalie van Kooten een korte demonstratie gaf. Een effectief kijkje in de keuken, want het liet zien hoe langzaam de oefeningen uitgevoerd worden en het was daarmee voor iedereen goed in te beelden hoe je spieren daarop reageren.


De Fit20-methode wordt een High Intensity Strength Training genoemd en is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die hebben bewezen dat met één intensieve training per week de gezondheid en fitheid sterk verbeteren. De personal trainer let daarbij nauwkeurig op houding, ademhaling en tempo en houdt alle
trainingsresultaten bij in een speciaal hiervoor ontwikkelde app. Doordat alle oefeningen in slow motion en onder begeleiding worden uitgevoerd zijn ze veilig en haalbaar voor iedere leeftijdscategorie.
Van Kooten vult aan: "De Fit20-methode is een toegankelijke en efficiënte manier om aan je fitheid te werken. Ik daag de Hillegommers uit voor een gratis proeftraining."

Meer informatie via www.fit20.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>