Ruby: de nieuwe, unieke smaak bij Chocolaterie Pierre | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Gert van Soest in zijn 'atelier' met vers gedraaid Ruby ijs. | Foto: Remco Out
Gert van Soest in zijn 'atelier' met vers gedraaid Ruby ijs. | Foto: Remco Out
zakelijk

Ruby: de nieuwe, unieke smaak bij Chocolaterie Pierre

  Zakelijk

Hillegom ♦ "We zijn weliswaar een klein bedrijf, en dat blijven we ook, maar we willen wel groeien." Kleine jongens worden groot; want wat is 'onze Pierre' in ons eigen kleine Hillegom groot geworden. In het najaar van 2015 begon chocolaterie Pierre met verkoop via de webshop, in mei 2016 werd hun toekomstvisie op de "business bucketlist' door Rabobank Nederland als beste bekroond. De Haarlemse vestiging, die hun zoon Jeffrey leidt, verhuisde in de zomer van 2016 naar een twee keer zo groot pand en net voor Pasen dit jaar presenteerden eigenaren Gert en Karin van Soest als één van de eerste in Nederland de Ruby chocolade aan hun klanten.

Door Caroline Spaans

"Ruby chocolade is na 80 jaar het vierde type chocolade dat er is. We kennen natuurlijk allemaal: puur, melk en witte chocolade en nu is er ook de roze Ruby chocolade. Deze kleur komt van de cacaoboon, die van binnen ook een wat rozige-paars kleur heeft. Het fermentatieproces verloopt ook anders, waardoor de natuurlijke kleur en fruitsmaak meer behouden blijft."

De chocolade werd in Europa halsoverkop vervroegd geïntroduceerd twee weken voor de Pasen en niet twee weken ná de Pasen, zoals eerder de bedoeling was. Elk land had gemiddeld zo'n vijftien punten waar de Ruby verkocht mocht worden; de productie is eenvoudigweg nog te kleinschalig. In Nederland zijn dat er nu zeventien, waarvan Chocolaterie Pierre de eerste was.

Het aantal chocolaterieën dat de Ruby verkoopt, loopt langzaam op. Een aantal restaurants is ook geïnteresseerd om de chocola aan te bieden als dessert. Naar verwachting krijgen zij de Ruby (pas!) deze zomer. "En het maakt niet uit of je eigenaar van een Michelin-sterren restaurant bent: de chocolade is er gewoon niet! En wij hebben hem wel. Gewoon in Hillegom. Dat is dus heel uniek!" benadrukt Van Soest nog maar eens.

Chocolade én ijs

Maar hoe kwam hij op het idee om er ijs van te maken? "Wij zijn de enige chocolaterie die voor de Pasen al ijs maken, dus naast ons Ruby-eitje bedacht ik ook een ijssmaak met Ruby en natuurlijk een luxe hoorntje met Ruby-chocolade en knettersuiker." Van Soest gebruikte de bijzondere Ruby chocolade om hier ijs mee te 'ontwerpen', zoals hij dat zelf noemt. En niet zonder succes. "Als we het Ruby ijs momenteel in de toonbank aanbieden, is-ie zo weg! Dus ik moet meer gaan produceren. In onze winkel in Haarlem, gevestigd aan de Kleine Houtstraat 1 is het Ruby ijs wel standaard verkrijgbaar en dat wil ik eigenlijk in Hillegom ook gaan doorvoeren.

Onze Hillegomse / Bollenstreek-klanten houden meer vast aan hun eigen smaak en moeten vaak nog wennen aan een nieuwe combinatie. Daarom laat ik ze ook proeven van de Ruby.

"De smaakcombinatie van het Ruby ijs is zo bijzonder!", besluit Van Soest enthousiast. "Het is niet alleen die unieke Ruby chocolade-smaak, maar de combinatie met kersen en vers gebrande amandelen....Dat maakt het nét even spannender dan dat je alleen de chocoladesmaak hebt."

Het water loopt in je mond, bij de gedachten alleen al. Óp naar Chocolaterie Pierre dus om te proeven: Houttuin 2, Hillegom, tegenover de Oude Pomp, of naar Haarlem aan de Kleine Houtstraat 1.

Bestellen via de webshop kan ook: www.chocolateriepierre.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>