Afbeelding
Foto: pr

Schrijf je in voor het schoolhandbaltoernooi op 12 april

Verenigingen

SV Hillegom Handbal houdt op 12 april een schoolhandbaltoernooi, in samenwerking met Hillegom in Beweging. Een leuke manier om kennis te maken met een (andere) sport. 

Voor veel kinderen is gamen een vast onderdeel van de vrijetijdsbesteding. Volgens recente cijfers gamet 89 procent van de basisschoolleerlingen, 38 procent doet dit dagelijks. Voor de meeste kinderen is het in de eerste plaats leuk vermaak, waarvan ze ook nog iets kunnen leren. Maar er zijn ook aandachtspunten wat betreft de gezondheid en ontwikkeling van kinderen die (veel) gamen.

Kinderen spelen minder buiten, sporten minder en besteden minder tijd aan andere hobby’s. Terwijl sporten en vooral een teamsport niet alleen goed maar ook heel leuk is! 

De gemeente Hillegom stimuleert sport en bewegen voor alle inwoners van de gemeente. Bijvoorbeeld door hen kennis te laten maken met het verenigingsaanbod. 

Leerlingen van de basisscholen De Fontein, IKC Vossepark, de Johannesschool en De Giraf zullen komende maanden op school kennis maken met handbal. ‘Gooi JIJ de bal door?!’ is het professionele sportstimuleringsprogramma vanuit de Handbalbond. Het is ontwikkeld met als doel om leerlingen het plezier in bewegen te laten ervaren. Tijdens 3 gymlessen leren de kinderen de basis van het sporten met een bal van een professionele clinicgever in samenwerking met de vakleerkracht. 

Handbal is een stoere en snelle sport die steeds populairder wordt onder jongens en meiden. Aanvallen en verdedigen wisselen snel af. Als speler kun je aanvallen, maar moet je samen met je teamgenoten ook verdedigen. Handbal is een echte teamsport waarbij je ook echt met elkaar moet samenspelen. Iedereen doet mee en krijgt een kans om te scoren.

Paul (8) koos voor handbal: “Ik voetbal vaak op school, maar toen ik op voetbal zat, wilde ik heel snel stoppen. Ik zit nu op handbal en dat vind ik wel heel leuk. Het gaat heel snel en je maakt veel veel goals en iedereen moet aanvallen en verdedigen. Je oefent ook heel veel met samenspelen, want anders kan je niet winnen. Ik vind het team ook heel gezellig!”

Sporten is leuk en bewegen gezond. Maar hoe kies je een sport voor je kind, of liever; hoe kom je erachter welke sport het beste bij je kind past? Het makkelijkst is om ze gewoon iets te laten proberen. Dat kan nu heel laagdrempelig: met het schoolhandbaltoernooi op 12 april, door clinics tijdens gymlessen of door een paar keer gratis mee te trainen. 

Inschrijven voor het toernooi kan tot 1 april via: www.HillegominBeweging.nl.

Uit de krant