Afbeelding

Heren 1 Hisalis speelt gelijk, Dames 1 wint overtuigend

Verenigingen Sport

Heren 1 van Hisalis vertrok zondag 26 maart naar Baarn voor hun uitwedstrijd met als invaller Thijmen Hagedoorn uit de Jongens JO18-1 (vroeger JA1).

Baarn kwam voortvarend uit de startblokken en zorgde voor enkele gevaarlijke counters door hun snelle spitsen. Na 10 minuten kreeg Baarn de eerste strafcorner, maar uitloper Jurriaan Beelen wist die aanval te onderscheppen. Baarn had lichte controle over de wedstrijd door hun solide spelopbouw vanuit de verdediging. Het tweede kwart hielden de teams elkaar in evenwicht.

Na rust liepen de emoties op in het spel, hetgeen resulteerde in enkele kaarten. In de turbulente minuten die volgden stond Hisalis enige tijd met 9 spelers op het veld. Toen de rook was opgetrokken stond het 1-1: eerst scoorde Baarn de 1-0 maar daarna gaf Hisalis een voorzet vanaf de rechterkant cirkel waarbij de bal hoog van de stick van een verdediger van Baarn afsprong. Hidde Kuiper maakt handig gebruik van het voordeel door de hoge bal keurig in het doel te tikken.

Het laatste kwart zette Hisalis de ene na de andere aanvalsgolf op, maar dit leidde niet tot scores. Ook in de slotfase van de wedstrijd bleef het tempo hoog, want Baarn liet eveneens merken deze wedstrijd te willen winnen, maar de eindstand bleef op 1-1 steken. Wel kon Hisalis tevreden vaststellen dat de stijgende lijn van samenspel in het team na de winterstop is voortgezet. (Verslag: Caroline van den Bosch)

Dames 1 Hisalis
Dames 1 van Hisalis vertrok naar Wassenaar om hun tweede plaats te verstevigen tegen de Kieviten. Eerdere wedstrijden bleken altijd spannend, dus het team verwachtte een uitdagende pot.

Bij aankomst bleek het clubhuis vol in de steigers te staan en mocht Hisalis de voorbespreking doen op de afslagmatten van de naastgelegen golfbaan. Afgesproken werd om op scherp te staan en zich niet gek te laten maken door de tegenstander. Eigen spel spelen.

Na een goede warming-up gingen de teams van start. Hisalis zat er gelijk bovenop en wist het spel te maken. Maar ook Kieviten liet zich niet onbetuigd. Gelukkig stond keeper Sanne Cahalan op scherp, zij hield de nul na een aantal kansen én corners voor Kieviten.

Daarna kreeg Hisalis langzamerhand meer vat op het spel. Na goed heen en weer hockeyen kreeg Tess van Bochove de bal rond kop cirkel. Ze liep op en haalde hard uit met haar stick, waardoor de bal het dak van het goal in vloog: 0-1. Kort daarna scoorde Kieviten de gelijkmaker uit een strafcorner.

Na rust zette Hisalis de verdediging stevig neer en beide teams hielden elkaar in eerste instantie in evenwicht. Toen maakte Tess van Bochove haar tweede goal, een mooi ingeslagen corner: 1-2. Kieviten drong wel aan en Hisalis moest hard aanpoten om een tegendoelpunt te voorkomen.

Pas in het vierde kwart kwam de verlossing. Uit de rebound van een strafcorner sloeg Kaya Duivenvoorden een prachtige backhand in het goal: 1-3. Kort daarna herhaalde zij deze actie na een prachtige loopactie, zodat het opeens 1-4 voor Hisalis stond.

Vlak voor het eindsignaal kreeg Hisalis nog een strafcorner mee. Alle speelsters kwamen naar voren bij de cirkel en konden genieten van een prachtige goal van Zoë Duivenvoorden in het net, wat de eindstand op 1-5 bracht. (Verslag: Sanne Dijkstra)