Logo dehillegommer.nl
Ook in 2017 waren mooie plekjes te zien. Foto: Corine Zijerveld / SVvOH
Ook in 2017 waren mooie plekjes te zien. Foto: Corine Zijerveld / SVvOH (Foto: Corine Zijerveld)
Sporen van Vroeger

Zomer in Hillegom: gaat u met ons mee erop uit?

  Verenigingen

Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft vorige week de sleutel ontvangen van een van de twee ruimtes van Kwekerij Veelzorg, het nieuwe onderkomen van de Vrienden.

Na verschillende maanden vertraging kan nu worden gestart met de voorbereidende werkzaamheden om te kunnen verhuizen. In het historische kantoorgebouwtje aan Stationsweg 131 is namens firma BOEi door de aannemer veel verbouw-, stuc- en schilderwerk verzet en binnenkort start het behangen en het leggen van de vloerbedekking. De Vrienden zullen ook de helft van de achtergelegen Holkamer gaan huren en dat deel zal begin juli worden opgeleverd. Na maanden in de startblokken te hebben gestaan, zullen onze vrijwilligers zich nu storten op het inpakken van de collecties en het archief. Zijn dat dan de enige zomerse werkzaamheden van de Vrienden? Welnee!

De stichting organiseert al vele jaren zomeravondwandelingen en –fietstochten en ook deze zomer hebben we weer een leuk programma samengesteld om een zestal woensdagavonden in juli en augustus op pad te gaan. Te voet en te fiets gaan onze vrijwilligers op pad in (en soms vlak rond) Hillegom waarbij leuke historische verhalen verteld worden over plekken op de route.

Op 4 juli starten we met een kunstfietsroute. Deze is helemaal nieuw samengesteld en ook voor regelmatige deelnemers weer erg interessant. Ook rijden we deze zomer een tuinenroute en een oorkonde-route waarin we langs panden fietsen die eens de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom ontvingen. Met 23 onderscheiden panden om uit te kiezen, is ook dit jaar weer een leuke route samengesteld.

Daarnaast gaan we driemaal in de benen op de woensdagavond: zo zullen we de bevrijdingswandeling gaan lopen – na de overweldigende belangstelling op Bevrijdingsdag met 120 deelnemers wilden we deze wandeling beslist opnemen in het zomerprogramma. Daarnaast brengen we ook een Six-wandeling en ook de zeer geliefde Feit- of fictiewandeling staat weer op het programma.

Alle activiteiten starten bij de Grote Pomp in het dorpscentrum. De activiteiten in juli eindigen met een versnapering in het Maartenshuis. De activiteiten in augustus vinden plaats na onze verhuizing en eindigen met een versnapering in ons nieuwe onderkomen, Kwekerij Veelzorg. De kosten van deelname zijn 3 euro per persoon.

Daarnaast verheugen de Vrienden zich in de groeiende belangstelling voor onze wandelingen "op bestelling", waarbij groepen familie, vrienden of collega's de Vrienden vragen om speciaal voor hen een wandeling te organiseren. Graag voldoen we aan die verzoeken, mits we gidsen voorhanden hebben. Wilt u ook eens op een andere manier een feestje vormgeven? Wellicht is zo'n Vrienden-wandeling dan ook voor uw groep een leuke activiteit! Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden met ons door te nemen, via emailadres info@vriendenvanoudhillegom.nl.

De digitale versie van deze column is terug te vinden op www.vriendenvanoudhillegom.nl, onder Publicaties, Sporen van vroeger

Meer berichten