Logo dehillegommer.nl
Foto: Ab de Jonge
Evenement

Koningsdag en herdenken

  Verenigingen

De lente is begonnen op 20 maart al lijkt het er buiten nog maar voorzichtig op. Al na de zomer van vorig jaar is het oranjecomité begonnen het de voorbereidingen voor Koningsdag 2018 en het Herdenken op 4 mei 2018.

Voorzitter Oranjecomité Hillegom Gerrit Kleijheeg: " We zijn druk bezig om in Hillegom een leuke, actieve en vooral een gezellige Koningsdag te organiseren voor iedereen. Natuurlijk met een aantal vaste onderdelen zoals Heel Hillegom Bakt, de vrijmarkt, een kindercorso, happen en stappen. Maar ook dit jaar hebben we nieuwe activiteiten. Op 4 mei organiseren we uiteraard weer de Herdenkingsbijeenkomst in de Maartenskerk, de Stille tocht naar het Molenduin en het herdenken met het defilé. Vervolgens het Herdenken na het Molenduin bij het Fioretti College met een mooi programma.

Dit jaar organiseren we op 5 mei twee activiteiten. We doen dit omdat Bevrijdingsdag op zaterdag valt en veel mensen in de gelegenheid zijn aan deze activiteiten mee te doen. Het betreft een Historische Wandeling in samenwerking met de Vrienden van Oud Hillegom en de 'Ik houd van Hillegom Quiz' bij eetcafé Zomerzorg." Op dinsdag 3 april om 13.30 uur is in het Fioretti College de adoptieoverdracht van het Herdenkingsmonument en op 4 april om 11.30 uur overhandigt Kleijheeg het programmaboekje van Koningsdag en 4/5 mei 2018 aan burgemeester Arie van Erk. Kleijheeg: "Kort na dat moment zullen wij de programmaboekjes huis aan huis verspreiden, zodat iedereen vast kennis kan nemen van alle programmaonderdelen."

Geen boekje ontvangen omdat er een Nee-Nee sticker op de brievenbus zit? Dan kan dit alsnog opgehaald worden op het Gemeentehuis, bij Parkwijk en bloembinderij van der Post.

De inschrijving van alle activiteiten start 14 april.

Meer berichten