Logo dehillegommer.nl
Vrijwilligster Danny van der Reep met mevrouw Broekhof in de duinen. | Foto: pr
Vrijwilligster Danny van der Reep met mevrouw Broekhof in de duinen. | Foto: pr (Foto: pr)
Vrijwilligers

Wie wordt vrijwilliger voor Welzijn op Recept?

  Verenigingen

Het project Welzijn op Recept biedt inwoners van Hillegom en Lisse de mogelijkheid om hun leefwereld te verbreden en weer zin te krijgen in de dingen die ze doen. Daarom is WelzijnsKompas op zoek naar vrijwilligers om dit project te ondersteunen als welzijnscoach.

De welzijnscoach kijkt samen met klant waar nieuwe mogelijkheden liggen om weer actief deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Denk aan passende activiteiten die de klant leuk vindt, zoals een leeskring, vrijwilligerswerk, gymastiekles, bezoekvrijwilliger etc. Soms is er een extra duwtje in de rug nodig en begeleidt de welzijnscoach de klant naar nieuwe activiteiten.

Hoe komt een klant bij Welzijnskompas terecht? De klant is bij de huisarts geweest met vragen die niet direct medisch opgelost kunnen of hoeven worden. Te denken valt aan: 'ik voel mij zo alleen', 'ik heb geen energie om ergens naar toe te gaan' of 'ik wil graag wat voor anderen betekenen, maar weet niet hoe ik dat moet aanpakken'. De huisarts kan dan welzijn op recept 'voorschrijven'. Samen met een welzijnscoach gaat de klant dan in gesprek om te kijken welke activiteiten passend zijn.

WelzijnsKompas is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als welzijnscoach.
Belangstelling? Neem contact op met Marian Zirkzee van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse via e-mail ( m.zirkzee@welzijnskompas.nl) of bel: 0252-757100 (ma t/m vrij tussen 09.00-12.30 uur).

Meer berichten