Logo dehillegommer.nl

Kerstbingo en afscheid

  Verenigingen

Bij Speeltuinvereniging Jeugdland werd woensdag 14 december een kerstbingomiddag gehouden. Op dezelfde dag werd ook afscheid genomen van buurtopbouwwerker Hans van Hinten.

De activiteit werd druk bezocht en het sfeertje zat er prima in. Tijdens de bingo waren er leuke prijzen te winnen en ook de aanwezige ouders en oma's konden gezellig meedoen met het spel.

Van Hinten heeft drie jaar als buurtopbouwwerker bij Welzijn Hillegom gewerkt en was mede verantwoordelijk voor de oprichting van de Buurtkamers in Hillegom, waaronder ook de eerste Buurtkamer bij Speeltuin/Buurthuis Jeugdland, deze maand precies een jaar geleden. Uit handen van de voorzitter van Speeltuinvereniging Hillegom kreeg van Hinten een kerststuk met een fles wijn overhandigd voor de goede samenwerking.

Voor sommige van de aanwezigen, die met plezier in deze "huiskamer" vertoeven was het afscheid emotioneel. "We gaan je echt heel erg missen. Het was zo gezellig met je en je luisterde altijd naar ons", aldus een van de vrijwilligers.

Volgens van Hinten is het nog niet bekend wat hij gaat doen. "Eerst maar even kerst en oud en nieuw vieren. Daarna ga ik verder kijken." Van Hinten zegt een goede tijd te hebben gehad in Hillegom. "Ik heb heel prettig samen mogen werken met de Buurtsportcoaches, jongerenwerk, de gemeente, zorgverleners en uiteraard de bewoners. De belangrijkste taak van een Buurtopbouwwerker is kijken welke initiatieven er leven en hoe deze vervolgens uitgevoerd kunnen worden." Volgens van Hinten is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Meer berichten