| Foto: met dank aan vrijwilliger HTC
| Foto: met dank aan vrijwilliger HTC

Tennissers uit de hele wereld spelen op Hillegomse gravelbanen

Sport

Tijdens het ITF (International Flower Bulb Tournament) Juniors 2022 kwam tennistalent tot 18 jaar uit de hele wereld dit weekend naar Hillegom.

De 19e editie van dit toernooi, dat sinds 2002 wordt gespeeld, heeft veel inmiddels bekende spelers geleverd. Voor toernooidirecteur Romy Blokker (opvolger van Pieter Witteman) was dit haar eerste toernooi in deze functie.

Teun Visser, die van de toernooidirectie een wildcard kreeg, (ranking 2.5), is al sinds lange tijd jeugdlid bij HTC en moest in de eerste ronde tegen de 17-jarige Joan Nadal Vives: een volle neef van dé Rafael Nadal, die een maatje te groot bleek voor Visser: met 1-6 en 2-6 was het game over. Annelin Bakker (als 4e geplaatst) uit Groningen bereikte de finale bij de meisjes, maar dit Nederlandse talent wist niet met de winst naar huis te gaan. De 17-jarige speelde tegen de 15-jarige Japanse Wakane Sonobe. De laatste won met 6-4, 4-6, 6-2.

De Nico Tromp prijs ging naar de Braziliaan Gustavo Rideiro-de Almeida, die tweede werd bij de jongens. Volgens Blokker ‘naast en op de baan altijd met een glimlach. Gustavon verloor de finale van de Duitse Marc Majdandzic in drie sets 6-3, 2-6, 4-6.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant