Logo dehillegommer.nl
Foto: pr
Foto: pr (Foto: )

Twee maal goud voor Nunchaku Do sporters

  Sport

beinsdorp/hillegom ♦ De jaarlijkse ONK Nunchaku team wedstrijden waren vorige zaterdag 23 november in Waspik. In totaal deden zestien teams mee uit het hele land. Er waren twee onderdelen namelijk kata en kumite. Sportschool De Jong Sports deed mee met vier sterke teams.

Met veel extra trainingen speciaal gericht op de ONK Teams was er glorie voor het 1e team senioren± zij wonnen twee keer goud, Ook behaalde het 2e team van De Jong Sports zilver.

De dag begon met de loting: alle teams gaan in een koker en dan wordt geloot in welke poule ze komen. Er waren vier poules van vier teams en de beste twee teams per poule gingen door naar de kwart finale.

Marissa de Jong, Ricardo de Jong uit Beinsdorp en de Hillegommer Jochem van Oorschot behaalde Goud op het onderdeel kata.

Een team bestaat uit 3 deelnemers, alle deelnemers draaien 1 partij van 2 min 30 of wie het eerste de 6 punten heeft gescoord. Alle vier de teams van De Jong Sports bereikte de kwart finale. De toppers Marissa de Jong, Ricardo de Jong en Jochem van Oorschot wonnen de halve finale met 2-1 dus door naar de finale. In de andere halve finale wist het team knap te winnen dus ook Jort Peereboom uit Hillegom, Sjoerd Leinberger en Jeroen Mense uit Hillegom naar de finale.

Deze werd gewonnen met 3-0: het tweede goud van de dag.

Meer berichten