Afbeelding

Vijftien podiumplaatsen voor sportschool De Jong

Sport

Beinsdorp/Hillegom - Ricardo de Jong won 12 oktober de Overall beker bij de senioren tijdens de 31e Open Breukelse Nunchaku Do Kampioenschappen.

Het team van de Beinsdorper haalde in totaal vijftien prijzen in de wacht. Met een zeer sterk team vertrokken zij naar Breukelen. De inzet voor dit toernooi is de grote overall beker, de deelnemer met de meeste punten van de dag verdeelt over drie onderdelen mag de beker een jaar mee naar huis nemen. Win je de beker drie jaar op rij dan mag je de beker houden.

In totaal won Sportschool De Jong Sports vier maal goud, vier maal zilver, zes maal brons en dus die felbegeerde Overall beker voor de senioren

Lucas Slingerland en Tygo van der Schuit behaalden de derde plaats in de klasse -1m45. Jort Peereboom uit Hillegom werd kampioen in de B klasse en werd derde bij de A klasse. Tygo en Jort deden mee in de klasse -1m55. Debutant Iris LLoyd won in deze klasse het zilver

Brons was er voor Daan Bartels in de -1m75A. Teamgenoot Jeroen Mense uit Hillegom won het zilver.

De lengte klasse -1m85 werd ook overtuigend gewonnen door Ricardo de Jong: hij won al zijn partijen en pakte hiermee weer tien punten voor de overall beker.

Daan Bartels pakte brons bij de Kata. Jeroen Mense werd derde bij de Kata senioren.

Marissa de Jong pakte bij de Kata dames de titel. Bij Kata Shodan werd Ricardo tweede.