vlnr: Joey Frederiks, Ruud Hogervorst, Ina v Wingaarden, Gerrit Loderus, Willeke Loderus, Jan en Ria vd Poel. | Foto: pr
vlnr: Joey Frederiks, Ruud Hogervorst, Ina v Wingaarden, Gerrit Loderus, Willeke Loderus, Jan en Ria vd Poel. | Foto: pr

Promotie voor jeu-de-boulers

Sport

Het eerste team van Jeu de Boules Hillegom (JBH) kon op de voorlaatste competitiedag in de NPC (Nationale Pétanque Competitie) kampioen worden van de 4e Divisie. Dat vond plaats op zaterdag 24 maart. Er moest dan wel gewonnen worden van het eerste team van JBV Bulderbaan uit Amstelveen. Na acht zeer spannende partijen was de buit binnen. Een 6-2 overwinning zorgde voor promotie naar de 3e Divisie komend winterseizoen.

"En dat is best knap voor een kleine vereniging als de onze", aldus teamcaptain Ria van der Poel. "We zullen voor uitwedstrijden dan wel verder moeten reizen, maar dat hebben we er graag voor over. We gaan in elk geval ons uiterste best doen voor handhaving."

Er werd afgelopen zaterdag gespeeld in de hal van OSB in Bodegraven, omdat Bulderbaan niet over een eigen thuishal beschikt. In de NPC worden altijd drie speelronden op één dag gespeeld. In de eerste ronde, twee tegen twee (doubletten), werd tweemaal gewonnen en eenmaal verloren. In de tweede ronde, drie tegen drie (tripletten), werd eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. De tussenstand was dus 3-2 in het voordeel van JBH. De eindronde, wederom twee tegen twee (doubletten) moest dus de beslissing brengen. Aan het eind van deze ronde bleek de hardnekkige weerstand van Bulderbaan eindelijk gebroken. Twee partijen daarvan werden ruim gewonnen, al moest in de laatste partij tot het einde geknokt worden voor de overwinning.

Maar dat lukte, waarmee de 6-2 winst voor het kampioenschap zorgde en dus promotie naar de 3e Divisie. Maandag 2 april houdt JBH een groot pétanque toernooi. Al jaren is dit paastoernooi zeer druk bezocht en ook dit jaar strijden de maximale 48 teams (er zijn 24 speelbanen beschikbaar) om de prijzen en de eer. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur en eindigen rond 17.00 uur. Iedereen is welkom. Meer info: jbhhillegom.com of mail naar: jbhhillegom@hotmail.com.

Uit de krant