Huldiging voor Olympisch kampioene | Hillegommer
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo dehillegommer.nl
In een oranje jeep werd de Olympisch kampioene bij haar ouderlijk huis. | Foto: Annemiek Cornelisse
In een oranje jeep werd de Olympisch kampioene bij haar ouderlijk huis. | Foto: Annemiek Cornelisse (Foto: annemiek cornelissen )
Sport

Huldiging voor Olympisch kampioene

  Sport

BEINSDORP ♦  Het hele dorp liep zaterdag 3 maart uit voor de huldiging van dorpsgenote Esmee Visser, die tijdens de Olympische winterspelen in Zuid-Korea de gouden plak in de wacht sleepte op de 5000 meter schaatsen.

De 22-jarige Beinsdorpse werd bij haar woning opgehaald in een oranje jeep, waarmee ze voorafgegaan door muziek en omringd door inwoners van Beinsdorp, naar het parkeerterrein van proeflokaal Bregje werd gereden, waar het zwart stond van de mensen.

Speciaal voor de huldiging werd een groot deel van de Venneperweg afgesloten en waren heel wat verkeersregelaars op de been. De Olympisch kampioene werd toegejuicht door het publiek. Naast het podium, dat speciaal voor deze gelegenheid was opgesteld, stond een videowall waarop de kampioene hoogtepunten van haar Olympisch avontuur kreeg getoond. Niet alleen haar gouden race, maar ook de huldiging in het Holland Heineken House kwam voorbij.

Presentator Jan Schrama nam met Visser haar avontuur nog even door en haar nuchtere antwoorden zorgde voor de de nodige lachsalvo's bij het publiek. Op de vraag hoe ze de huldiging in het Holland Heineken House heeft ervaren antwoordde ze direct: "Ja, dan kom je weer normale mensen tegen, in plaats van sporters". De kampioene zei ook dat ze de beelden van haar kampioenswedstrijd pas de dag ervoor had teruggekeken. "Toen kreeg ik wel kippenvel hoor. Het is echt bijzonder om dit allemaal mee te maken, gewoon omdat ik lekker heb geschaatst."

Dezelfde ochtend was Visser een kijkje gaan nemen op de ijsbaan in Beinsdorp achter haar woning, die was geopend. Dit tot verrassing van de aanwezige kinderen, die allemaal met haar op de foto wilden. "Als er ijs in de buurt is moet ik er gewoon even heen, dan kan ik het niet maken om het voorbij te laten gaan."

Bij een huldiging hoort natuurlijk een officieel moment. Visser kreeg uit handen van burgemeester Onno Hoes (Haarlemmermeer) de sportmedaille van deze gemeente omgehangen. "Deze reiken we gewoonlijk uit tijdens een bijeenkomst aan een groot aantal sporters tegelijkertijd. Deze is echter niet in brons, maar in goud uitgevoerd, speciaal voor jou!"

Naast burgemeester Hoes werd Visser toegesproken door de voorzitter van de dorpsraad Beinsdorp Wendy Oudshoorn en de voorzitter van IJsclub Nut en Vermaak, Cock de Blaay, die zie enorm trots op haar te zijn. "Ik hoop dat je ons altijd in je hart zal blijven dragen. Wij als ijsclub zijn gezegend dat we twee Olympisch Kampioenen hebben, eerst Bob de Jong en nu jij. Je hebt veel losgemaakt bij onze ijsclub, maar eigenlijk bij heel schaatsend Nederland. Heel Nederland houdt van Esmee Visser."

Naast alle mooie woorden was er ook een optreden van zanger Martijn Stam, de buurman van Visser, die speciaal voor haar het nummer 'Esmee' heeft opgenomen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>