Hillegoms Statenlid Willem Bakx herkozen | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: pixabay

Hillegoms Statenlid Willem Bakx herkozen

  Politiek

VERKIEZINGEN • Provinciaal Statenlid en lijstaanvoerder voor 50+ Willem Bakx uit Hillegom is met speels gemak herkozen bij de verkiezingen van vorige week.

Door Jos Draijer

Even leek het erop dat ook de andere Hillegommer Hans Cornet, nummer 3 op de kandidatenlijst van 50+, in de Provinciale Staten van Zuid-Holland gekozen zou worden. Maar na het tellen van alle stemmen bleek dat 50+ genoegen moet nemen met 2 zetels. De nummer 2 op de lijst van 50+, Jaap Haasnoot uit Katwijk, is de komende Statenperiode naast Willem Bakx de tweede vertegenwoordiger voor 50+ uit de Duin- en Bollenstreek in de Provinciale Staten.

Noordwijk levert twee Provinciale Staten-leden voor de komende periode: nummer 4 op de lijst van D66 Ton van Rijnberk en nummer 5 op de lijst van de PvdA Rosalie Bedijn. Voorhout levert S. W. A. de Groot voor Forum voor Democratie.

In totaal stonden 22 vertegenwoordigers uit de Duin- en Bollenstreek op de kandidatenlijst, maar behalve de drie hiervoor genoemde kandidaten, (vrijwel) allemaal op onverkiesbare plaatsen. Geen van hen is met voorkeurstemmen gekozen. Wat betreft de politieke partijen in Zuid-Holland zijn grote winnaars van 20 maart Forum voor Democratie (van 0 naar 11 zetels, tevens de grootste partij ) en GroenLinks (van 3 naar 5 zetels).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>