Politie zoekt getuigen | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto:

Politie zoekt getuigen

  Politie

De Hoofdstraat is vorige week op woensdagnacht rond 3.15 wakkergeschud door een plofkraak bij een geldautomaat van de ABN AMRO.

De hulpdiensten waren kort erna ter plaatse. Er lag veel glas op straat van het pand van verschillende winkels en woningen nabij de geldautomaat. De politie doet onderzoek naar het gebruikte explosief. Er werd niets buitgemaakt.

Volgens getuigen renden er twee of drie mannen weg na de kraak. Mogelijk zijn ze vervolgens op een motorscooter vertrokken in de richting van de Meerstraat. De mannen waren in het zwart gekleed en hadden hun gezichten bedekt.

Op de Hoofdstraat was er veel schade aan omliggende panden en de pinautomaat was volledig vernield door een explosief. Minimaal vier panden hebben forse schade opgelopen. Er raakte niemand gewond. Wel werden vier woningen ontruimd.

De recherche in Leiden doet onderzoek naar de plofkraak en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000. Mogelijk zijn er getuigen die een motorscooter zien staan die er niet thuishoort. De politie sluit niet uit dat de scooter in bijvoorbeeld een busje is ingeladen.

Getuigen die dergelijke verdachte situaties hebben gezien worden ook verzocht zich te melden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>