Logo dehillegommer.nl
<p>De eerste zes stage-leerlingen. | Foto: pr</p>

De eerste zes stage-leerlingen. | Foto: pr

(Foto: pr)

Vmbo-scholieren Fioretti College Hillegom lopen stage in Berkhout

  Onderwijs

Het Fioretti College Hillegom en woonzorglocatie Berkhout (Marente) in Lisse gaan intensief samenwerken om scholieren kennis te laten maken met de ouderenzorg. Op 30 september zijn zes vmbo-leerlingen gestart met een stage bij Berkhout en later in het jaar nog eens zes. 

Dat leerlingen op deze leeftijd zo’n stage lopen is bijzonder. Verder bestaat de samenwerking uit een mbo-stage en gastlessen van Berkhout-medewerkers in de klas bij het Fioretti. Mariëtte van Haaster, opleidingscoach bij Marente, vertelt: “Dit is een onwijs leuk project waarin jong en oud samenkomt. Het is ook echt een win-winactie. De leerlingen maken kennis met de ouderenzorg en zij leren samenwerken met verschillende zorgverleners. Misschien kiezen zij hierdoor in de toekomst voor het werk in de ouderenzorg. De bewoners kunnen deze jonge leerlingen ontmoeten en er worden leuke activiteiten georganiseerd.”

Keuzevakken
Mariska van Anrooij begeleidt het project vanuit het Fio: “De leerlingen die stage komen lopen bij Marente hebben gekozen voor keuzevakken in de richting (ouderen)zorg. Ze vinden het spannend om in Berkhout mee te mogen lopen, maar hebben er ook onwijs veel zin in! Ze zijn zich al aan het voorbereiden met verschillende opdrachten en kijken uit naar de stage!”
Overigens blijft het niet alleen bij deze stages. Medewerkers uit Berkhout, zoals een kwaliteitsverpleegkundige, teamleider Welzijn en opleidingscoach komen gastlessen geven op het Fioretti. Daarnaast worden er ook mbo-stages georganiseerd. Mariëtte: “Het is echt een intensieve samenwerking. Marente hecht veel belang aan leren en ontwikkelen en werkt dan ook graag samen met scholen zoals het Fioretti!”

Meer berichten