Logo dehillegommer.nl
<p>Vlnr: Michael Visser, Cas Duivenvoorden, Alec Tophoven, Nick Koper en Thom vd Weiden (niet op de foto: Daan v Dijk).</p>

Vlnr: Michael Visser, Cas Duivenvoorden, Alec Tophoven, Nick Koper en Thom vd Weiden (niet op de foto: Daan v Dijk).

Fioretti plaatst zich voor finale

  Onderwijs

Het Wereld Natuur Fonds is de opdrachtgever van de Vakkanjer Challenge van dit schooljaar. In de WWF Wildlife Challenge daagde het Wereld Natuur Fonds leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar vmbo uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken zodat mensen en wilde dieren beter samen kunnen leven.

Duizenden leerlingen zijn het afgelopen jaar hard aan de slag gegaan voor het Wereld Natuur Fonds. Inmiddels is bekend welke teams een ticket naar de finale van Vakkanjers in de wacht hebben gesleept. Tijdens de halve finale presenteerden teams van ruim honderd scholen hun oplossingen en ideeën rondom het toenemende mens-dier conflict, in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

Leerlingen van het derde en vierde leerjaar van het vmbo kregen de opdracht om ‘The Ultimate Wildlife Camera-trap’ te ontwerpen waarmee wilde dieren gespot kunnen worden.

Vakkanjers Pioneer ontwierpen en bouwden ‘The Ultimate Wildlife Camera-trap’. Deze verbeterde versies van de huidige camera-traps zijn gemaakt om over de hele wereld dieren in het wild in beeld te brengen. Onder de tien teams die met hun idee in de finale, is ook het Team Dierhunter3000 van het Fioretti College uit Hillegom geselecteerd.

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt.

De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de finale. Op 23 en 24 juni vindt de finale plaats via een live uitzending die online uitgezonden wordt. Voorafgaand aan de finale is er een toer door het land om alle finalisten te interviewen over hun oplossingen, ideeën en gemaakte producten. Meer info op: www.vakkanjers.nl.

| Foto en tekst met dank aan Joyce van Strien.

Meer berichten