Schoolsportontbijt met kipfilet, kaas en krentenbollen | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Even de goed gevulde magen laten rusten en dan lekker samen sporten. | Foto: Annemiek Cornelissen
Even de goed gevulde magen laten rusten en dan lekker samen sporten. | Foto: Annemiek Cornelissen (Foto: annemiek cornelissen)

Schoolsportontbijt met kipfilet, kaas en krentenbollen

  Onderwijs

Hillegom ♦ Net als voorgaande jaren werd in Sporthal De Vosse voor de groepen 4 en 5 van de Hillegomse basisscholen weer het schoolsportontbijt georganiseerd.

Door Annemiek Cornelissen

Dit jaar deden zes van de zeven Hillegomse scholen aan de activiteit mee, die werd gehouden op dinsdag 5, donderdag 7 en vrijdag 8 november. Op deze dagen stond niet alleen een gezond ontbijt centraal, maar was er ook van alles te doen op sport en spelgebied. Het Schoolsportontbijt werd georganiseerd door Hillegominbeweging.nl en de Buurtsportcoaches Paul de Bree en Colin van der Klauw.

Volgens De Bree is een gezond ontbijt de basis om de dag goed te beginnen, ook voor de schooljeugd. "Om dit te onderstrepen organiseren we jaarlijks het schoolsportontbijt en ook dit jaar kunnen we weer praten over een geslaagde activiteit, dus volgend jaar wordt het zeker weer georganiseerd".

Op de laatste dag kwam wethouder Fred van Trigt ook een kijkje nemen. Hij heeft ook meegegeten met de kinderen en gekeken bij de diverse activiteiten die werden georganiseerd. Er waren tien activiteiten waaronder volleybal, badminton en handbal.De leerlingen konden in groepsverband aan de activiteiten deelnemen. Leuk om te zien dat ze niet alleen prestatiegericht, maar ook voor hun plezier bezig waren! Van het zeer volledige ontbijt werd volop genoten.

"Thuis eet ik nooit, nu heb in een krentenbol, een snee brood en een banaan op. Eigenlijk lust ik nog wel een appel!", zegt een van de leerlingen van de Giraf. Zijn klasgenootje bevestigt dit: "Ik ben al bezig aan mijn vierde broodje!", zegt hij trots met een nog bijna volle mond. Enthousiast was het tweetal een kwartiertje later aan het sporten.

"Hier doen we het nou voor", concludeert De Bree: "Ik hoop dat de ouders dit ook zullen meekrijgen en hun kinderen 's morgens allemaal een ontbijtje zullen voorschotelen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>