Toermalijn terug van nooit weggeweest | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
| Foto: pr
| Foto: pr

Toermalijn terug van nooit weggeweest

  Onderwijs

Vrijeschool De Toermalijn is een kleine school in een rustige wijk van Hillegom. De school heeft 113 leerlingen verdeeld over vijf klassen.

Jacoline Wiskerke, directeur laat weten: "Bij het horen van het woord 'vrijeschool' denken sommigen wellicht aan een vrolijke chaos waarbij kinderen doen waar ze zelf zin in hebben. Niets is echter minder waar. In de vrijeschool is aandacht en betrokkenheid bij de lessen heel belangrijk en ontwikkelen kinderen zich in een rustige en geordende omgeving.

De vrijeschool is gebaseerd op het gedachtegoed van Rudolf Steiner waarbij er aandacht is voor brede persoonlijke ontwikkeling. We spreken de eigen wil aan en laten leerlingen op zoektocht gaan. Zowel met het hoofd, het hart als met de handen. De leerlingen kunnen optimaal groeien met hun verstand én hun gevoel. Zo groeien ze in de lengte én de diepte."

Naast de reguliere lesstof volgens de kerndoelen, wordt aandacht geschonken aan kunstzinnige- en sociale vorming. Er worden samen jaarfeesten gevierd en belangrijke verhalen uit de geschiedenis van de mensheid verteld.

"Natuurlijk leren kinderen ook gewoon goed rekenen, lezen en schrijven. Dat dit alles goed samen gaat blijkt uit de eindtoets van dit jaar. We haalde op de IEP een score van 85,7, ruim boven het landelijk gemiddelde van 81,8. Deze score bewijst dan we na een turbulente periode duidelijk op de goede weg zijn. Het team en de leerlingen van de Toermalijn zijn trots op dit resultaat," vervolgt Wiskerke.

Het stimuleren van de kunstzinnige en sociale ontwikkeling, naast de reguliere lesstof zorgt ervoor dat leerlingen optimaal voorbereid zijn op de eisen die moderne maatschappij stelt. "Ook helpt de Toermalijn ouders hun weg te vinden door het geven van ouder-colleges, over onderwerpen als mediawijsheid, gezonde voeding en nog veel meer. Onze leerlingen komen uit verschillende gemeenten in en om de Bollenstreek. Het merendeel woont in Hillegom, Lisse, Sassenheim, Bennebroek, Heemstede en Nieuw-Vennep . De school werkt samen met de Vlinderboom, die zich met een peutergroep en buitenschoolse opvang in het schoolgebouw bevindt."
De eerste inloopochtend in het nieuwe schooljaar, voor geïnteresseerde ouders, is op woensdag 4 september tussen 8.45 en 9.45 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>