Daltonschool in NL finale Filmfestival | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
SHe Fotografie | Suzanne Heikoop

Daltonschool in NL finale Filmfestival

  Onderwijs

Hillegom ♦ Dit jaar deed Daltonschool Hillegom voor het eerst mee aan het Kinderrechten Filmfestival. Groep 6 had zo'n leuk filmpje gemaakt, dat zij naar de voorrondes in Den Haag mochten. Daar hebben zij de finaleticket gewonnen voor de grote finale in Tuschinski in Amsterdam.

Meer dan 400 bovenbouwleerlingen zagen vorige week hun eigen film voor het eerst op groot scherm in Pathé Buitenhof. Met de hele klas maakten ze zelf een film voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De zelf bedachte en gemaakte films gingen over leven in vrede en vrijheid. Na de acht verschillende films te hebben bekeken, ging de jury, bestaande uit onder andere Klaasje van K-3 en de 13-jarige kinderminister Mariam Yousfide, in beraad.

Bij terugkomst in de zaal maakten zij de top 3 bekend. Hier zat groep 6 van Daltonschool Hillegom ook bij. De spanning was goed voelbaar in de zaal. Welke groep had de jury uiteindelijk gekozen? Na een aantal spannende minuten kwam het verlossende woord. Daltonschool Hillegom kon de finaleticket in ontvangst nemen.

YouTube

De leerlingen van de Daltonschool kijken enorm uit naar de grote finale op 28 juni in Tuschinski in Amsterdam. De film kan iedereen inmiddels bekijken op het YouTube-kanaal van het filmfestival. Het filmeducatieproject is inmiddels uitgegroeid tot het grootste online filmfestival voor Nederlandse basisscholen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>