Lezers schrijven
Logo dehillegommer.nl
politiek

Lezers schrijven

  Ingezonden

Van Bart Noort en Jos Tukker ontving de redactie een mail die zij ook aan de gemeenteraad stuurden.

“Met grote belangstelling hebben wij het vragenuurtje, van de commissievergadering van 26 november bekeken. Uiteraard zijn wij blij met de vragen van mevr. Pijnacker en dhr. Jansen namens de oppositie maar van de antwoorden van wethouder de Jong en het gebrek aan empathie van BBH en CDA werden we toch wel erg verdrietig.

Hij stelde dat meer dan 500 personen hebben gereageerd en dan vooral door de jeugd van 10 tot 15 jaar. Op de vragen van de gemeente over het indelen van speelterreinen (Pieter van Eyckheem en Heijermanswende), zullen zij uiteraard totaal anders reageren dan onze doelgroep., want zoals al enige malen door ons naar voren gebracht is, is onze “Speelwende” vooral bedoeld voor de kleinsten onder ons zodat zij dicht bij huis en veilig kunnen spelen, het leven brengt in de straat en de sociale samenhang binnen de buurt door de vele contacten alleen maar beter wordt.

Dat deze kleuters nog niet participeren zal u niet verbazen en hun ouders, verzorgers en andere buurtbewoners hebben de hele voorbereiding gemist zodat de gemeente zich misschien wel achter de oren mag krabbelen omtrent de vorm van bekendmaking van de gemeentelijke plannen.

Ook willen wij nogmaals vermelden, dat wij ruim 200 email-handtekeningen hebben verzameld, en dat het daadwerkelijk aantal ondersteunende achter deze handtekeningen natuurlijk vele malen groter is, de meeste kinderen hebben immers geen emailadres en grootouders wellicht maar één.”

Als er dan maar 500 personen uit het gehele dorp de enquête hebben ingevoerd valt dat in het niets bij de betrokkenheid van de buurt bij deze speeltuin.

Naar aanleiding van de vraag van dhr. Jansen omtrent het geplande einde van de “Speelwende” had de wethouder het over 4 tot 6 jaar.

De controle van speelwerktuigen vindt 2x per jaar plaats door een medewerker van de Meerlanden en volgens zijn gegevens zal de “Speelwende” in 2021 technisch aan zijn einde zijn, dit wil niet zeggen dat de Meerlanden zegt hoe het gaat, alleen dat de gemeente bij de Meerlanden aangeeft dat het zo is.

Als de gemeenteraad nu niet ingrijpt zal de buurt straks inspraak krijgen over het indelen van de ruimte, maar wel nadat de “Speelwende”is verdwenen; wordt die slootkant dan parkeerplaats ( dit gaat zeker niet gebeuren ) of wordt het beplant met een onderhoudsvriendelijke heester?

Alsof de sfeer in de buurt beter wordt van ca. 100m2 Symphoricarpus

Kortom; wij vonden dat de oppositie partijen zich toch wel met een kluitje in het riet lieten sturen terwijl we van de BBH en het CDA echt helemaal niets gehoord hebben.

Wij , meer dan 200 bewoners van Pieter van Eyckheem en Heijermanswende, hebben duidelijk een ander gevoel over “het vertegenwoordigen van de burger” !

Graag zouden wij van u vernemen wat u van plan bent om het geschonden vertrouwen in de Hillegomse politiek weer te herstellen.

Zoals wethouder de Jong al zei: Het is nu aan de gemeenteraad !”

Meer berichten