Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Uitslag van Bel Air van 18 januari

Ingezonden

Hillegom ♦ De bridgers van bridgevereniging Bel Air hebben weer een drive achter de rug. De uitslagen:

A lijn.

  1. Jan Zwaneveld en Jan Warmerdam met 64,29%
  2. Kees Doorn en Peter v.d. Raad met 59,82%
  3. Sander en Piet v.d. Raad met 56,25%

B lijn.

  1. Jet en Kees Gilijamse met 57,29%
  2. Agnes Hulsebosch en Tiny Uitendaal met 55,73%
  3. Marijke v. Lamoen en Leon Couvee met 55,21%

De beide Jannen stevenen weer op het kampioenschap af. Zij hebben, met nog één drive te gaan, weer zicht op de tweede 100 punten. Peter v.d. Raad en Kees Doorn houden nog wel zicht op de koppositie maar hebben nu al een achterstand van 3% gemiddeld, zodat zij voor de 90 punten gaan.

Door een score van 48,81% moesten Suzanne en Ans Pieters de derde plaats afstaan aan Sander en Piet v.d. Raad.

Onderaan is het doek wel gevallen voor vier paren. Hun gemiddelde ligt op ongeveer 43% en dat is niet meer te herstellen. Of de paren daar erg mee zitten is nog maar de vraag. In de B lijn speel je misschien wat relaxt. Ik hoorde zelfs zeggen: "Als ik in de B lijn gespeeld had, dan had ik nog geboden, m aar nu durf ik dat niet". Onzin natuurlijk.

Dicky Poldervaart en Fried Swart hebben zich met een score van 53,27% voorlopig in veiligheid gebracht.

André en Martien Mesman hadden een slechte avond. Met 45, 83% lieten zij de concurrentie naderbij komen. Zij hebben nog wel een kleine voorsprong ( 1%) op Jet en Kees Gilijamse. Irma Meijssen en Leon Couvee staan weliswaar op de tweede plaats, maar zijn nu al uitsloten voor, promotie omdat het paar pas één keer samen heeft gespeeld.

Agnes Hulsebosch en Tin y Uitendaal gaan meer dan vermoedelijk weer naar de A lijn. Zij staan nu vierde en de bridgers onder hun, Maria Bruseker en Marijke v .Lamoen met Ronald v.d. Holst kunnen niet promoveren volgens de reglementen .

Zoals het er nu uitziet bestaat de kans dat Mieke Bremmers en Marit Houtkamp, ondanks het feit dat zij zevende staan, gaan promoveren. Maar dan moet er niets meer mis gaan. Zij hebben nu een gemiddelde van 50,10% en 50% is de grens.

Uit de krant