Afbeelding

Verslag van een bridgeavond bij Bel Air

Ingezonden Sport

Ondanks de aangekondigde zware stormen waren er toch weer 15 volle tafels bij de bridgeclub Bel Air. Slechts drie leden durfde de gang naar Zomerzorg niet te maken.

Marijke v. Lamoen en Ronald v.d.  Holst bereikte een fraai resultaat. Door hun score van 61,67% waren zij in één keer uit de gevarenzone. Ronald mopperde duidelijk minder tegen zijn partner en dat heeft zijn vruchten af geworpen. Agnes Hulsebosch en Tiny Uitendaal blijven maar goed presenteren. Hun resultaat, tweede met 59,35%, was goed voor het coïncideren van de eerste plaats. Sander en Piet v.d. Raad bleven op de tweede plaats met een gemiddelde van 55,09%. Jan Zwaneveld moest een paar plaatsjes prijsgeven. Samen met Anki de Jong bereikte hij 51,79% en neemt nu de vierde plek in. Onderaan lijkt het doek al gevallen te zijn voor Aad en Henk Vledder. Ook tijdens deze zitting konden zij geen vuist maken. Met 32,44% werden zij knock-out geslagen. Hun gemiddelde is 37,29% en dat is te weinig met nog twee zittingen te gaan.  Jet en Kees Gilijamse hebben hun gemiddelde gebracht op 47,64% en dat zou net voldoende zijn. Ook voor Irmi v. Dam en Anneke v. Vree zal een verblijf in de A lijn beperkt blijven tot een serie, want met 41,30% gemiddeld is er geen redden meer aan.

Marrie Mesman en An Touw hebben het in eigen hand om weer terug te keren op het hoogste podium bij Bel Air. Met een gemiddelde van 58,67% hebben zij een grote voorsprong op Irma Meijssen en Leon Couvee. Leon moest deze wedstrijd spelen met Marit Houtkamp en dit paar kwam tot 50%. Els Zonneveld en Nettie v. Egmond werden van tafel geblazen. Met hun score van 37,62% zakten zij naar de derde plek en voelen nu de hete adem met Ali Boeder en  An Heemskerk in hun nek. Ali en An werden met 63,75% tweede en hebben weer promotiekansen omdat er vier plaatsen te vergeven zijn in de A lijn. Ella Wijsman en Lies Huneker staan op plaats vijf maar zullen deze serie voor spek en bonen spelen, omdat Ella een paar weken verstek moet laten gaan, waardoor Lies met invallers(sters) moet spelen, waardoor promotie niet mogelijk is. Dat geeft Susanne Pieters en Gerard v.d. Berk de kans op promotie. Zij staan nu met 51,34% op plaats zes. Rietje Koopman en Ingrid Roosendaal hadden vorige week een kleine opleving ( 48,67%) maar nu vielen zij weer terug naar 37,92% waardoor zij de laatste plaats innemen. Hun achterstand op Riek en Nico Timmers is slechts 0.20% dus zijn er nog kansen om de rode lantaarn af te geven.

Uit de krant