Logo dehillegommer.nl
Het onderkomen van de Vrienden op Kwekerij Veelzorg. | Foto: pr
Het onderkomen van de Vrienden op Kwekerij Veelzorg. | Foto: pr (Foto: )

Twee Open Monumentendagen in Hillegom

  Historie

Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert voor de gemeente Hillegom Open Monumentendag. Dit jaar zelfs twee Open Monumentendagen, op de zaterdagen 31 augustus en 14 september. De traditionele opening van Open Monumentendag gebeurt door het hijsen van de monumentendag-vlag, op zaterdag 31 augustus om 10.00 uur bij Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131. Het is de aftrap van de Hillegomse Open Monumentendagen waar door veel vrijwilligers bij alle deelnemers weer veel tijd en moeite in is gestoken.

Op 31 augustus is bij het onderkomen van de Vrienden op Kwekerij Veelzorg tussen 10.00 en 14.00 uur van alles te beleven. De digitale foto-expositie van Tony Whelan, Somewhere in Hillegom, gaat dan van start in de Holkamer en is heel september te zien gedurende de openingstijden van het clubhuis van de Vrienden: dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur en elke eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.

In het kantoor van Kwekerij Veelzorg met uitzicht op de vlag zal een ensemble van de Hillegomse Muziekschool drie huiskamerconcertjes ten gehore brengen als omlijsting van de gastvrijheid van de vrijwilligers die bezoekers graag een inkijkje geven in de Hillegomse geschiedenis. Op het terrein van Kwekerij Veelzorg wordt bij een van de loftwoningen in de voormalige grote bollenschuur bezoek verwelkomd door de bewoners die graag tonen hoe de geschiedenis ervan nog steeds in beeld is.

In het centrum is Open Hof van 10.00 tot 16.00 geopend en ontvangt bezoekers onder het jaarthema van Open Monumentendag: Plekken van plezier. In 't Hof verzorgen Vrienden-vrijwilligers tussen 12.00 en 16.00 uur rondleidingen. Speciaal voor de Open Monumentendagen hebben de Vrienden een wandeling ontworpen door het centrum, die op eigen gelegenheid te volgen is en waar op de routepunten info over de historie van die plek wordt vermeld. De routekaart is verkrijgbaar tijdens de Open Monumentendagen op alle genoemde geopende locaties en bij de jaarmarkt-kraam van Stichting Vrienden van Oud Hillegom.

Op 14 september is het landelijk Open Monumentendag. Dan doen de Hillegomse kerken mee: van 10.00 tot 16.00 uur zijn de Maartenskerk, St. Jozef en St. Martinuskerk en opnieuw Open Hof geopend. Meer info: www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Meer berichten