Logo dehillegommer.nl
Bij deze auto is goed te zien dat de band lek is, of al heel lang niet meer op spanning is gebracht. Controleer het minimaal eens per twee maanden.
Bij deze auto is goed te zien dat de band lek is, of al heel lang niet meer op spanning is gebracht. Controleer het minimaal eens per twee maanden. (Foto: Pixabay)

Actie in Hillegom: breng je banden op de juiste spanning

  Duurzaam & Groen

Inwoners van Hillegom kunnen zaterdag 12 juni op de parkeerplaats bij het Henri Dunantplein in Hillegom de bandenspanning van hun auto laten controleren door een team van de organisatie ‘Banden op spanning’. Zij zijn hier aanwezig van 9.00 tot 17.00 uur. Ook wethouder Karin Hoekstra zal hier die dag gebruik van maken.

Ruim 60 procent van alle automobilisten rijdt met te lage bandenspanning en 7 procent rijdt zelfs met een lekke band. Een lage bandenspanning kost extra brandstof, zorgt voor meer uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof. Ook verlengt het de remweg en leidt het tot een flinke toename van de bandenslijtage. Daarnaast zorgen ongelukken als gevolg van te zachte banden voor schade en maatschappelijke kosten zoals ziekenhuisopnames, files en verzuim. Zachte banden zorgen bovendien voor meer verkeerslawaai en daarmee voor hinder en gezondheidsschade bij omwonenden.

Meer berichten