'Infinite sky' schilderij op linnen door (120x60) | Foto: PR.
'Infinite sky' schilderij op linnen door (120x60) | Foto: PR.

‘Kleur, kleur en nog eens kleur’ bij Lenie Kamstra

Cultuur

In Atelier Lenie Kamstra wordt het weekend van 25 en 26 november een kleurrijke en zonnige kunstwereld tentoongesteld. In het ruime atelier boven en in de galerieloods beneden en het kantoor staan schilderijen en houtschijven van bergen, weidse luchten, vogels en bloemen. Soms figuratief, soms wat abstracter.

Kunst met een knipoog, daar houdt kunstenares Lenie Kamstra van. Ze is sinds 1990 fulltime beeldend kunstenaar en docent schilderen. Ze heeft diverse prijzen gewonnen zoals de tweede prijs in de schilderkompetitie ‘Kleurenpracht’, vorig jaar uitgeschreven door Museum De Zwarte Tulp in Lisse. Ook exposeerde ze in musea, waaronder het Sieboldhuis/Japanmuseum in Leiden en Kasteel het Nijenhuis/ Museum De Fundatie. Bij deze laatste werd haar werk in 2022 uitgekozen uit meer dan 2000 inzendingen. In de tuin bij het atelier staan ‘Krullen van de ziel’, grote beelden van Liedeke Veninga. De metalen stroken worden veelal koud gebogen en later verzinkt en op kleur gebracht in groen, rood en geel.

Liefhebbers zijn van harte welkom en de toegang is gratis: zaterdag 25 november van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 26 november van 13.00 tot 17.00 uur, adres: Satellietbaan 35 Hillegom. Meer info: www.leniekamstra.nl.

Uit de krant