Het Loek van den Berg kwintet speelt 15 april bij Perdido in de Kulturele Raad.
Het Loek van den Berg kwintet speelt 15 april bij Perdido in de Kulturele Raad. Foto: pr

Jazz in de Kulturele Raad: Loek van den Berg kwintet

Cultuur

HILLEGOM n Het Loek van den Berg kwintet is zaterdag 15 april te zien bij Perdido in de Kulturele Raad. Dit kwintet komt in de plaats van het eerder aangekondigde concert van Yasam Hancilar, dat niet doorgaat. 

Het Loek van den Berg kwintet neemt de bezoeker mee op reis en houdt iedereen op het puntje van de stoel met zijn verhalende composities en  oprechte improvisaties. Drie jaar geleden verscheen het Loek van den Berg kwintet voor het eerst op het podium, en sindsdien spelen ze door heel Nederland en hebben ze meerdere internationale tournees gedaan in onder meer India, Spanje en Malta. 

Prijzen
Loek won in 2019 de Erasmusjazzprijs, in 2022 werd hij bekroond voor de beste compositie in de Dutch Jazz Competition met het titelnummer van zijn album ‘Wayfarer’. In hetzelfde jaar won zijn kwintet de tweede prijs in de Getxo International Jazz Competition. Loek is door het NRC uitgeroepen tot hét jazztalent om in 2023 in de gaten te houden. ‘Hij is een bedachtzame speler met een ronde, melodische sound die zijn luisteraars mee op reis neemt.’

Bezetting
Het kwintet wordt gevormd door: Loek van den Berg – saxofoons, Nathan Surquin – trombone, Aseo Friesacher – piano, Cas Jiskoot – contrabas en Willem Romers – drums.

Het optreden vindt zaterdag 15 april plaats in het gebouw van de Kulturele Raad (Prinses Irenelaan 16) en begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 15,- per persoon en zijn verkrijgbaar via www.perdido.nl of aan de kassa aan de zaal.

Uit de krant