Peter Meijs kreeg een boek van fotoclub Duin- en Bollenstreek. Het is een Engels boek over straatfotografie. Links op de foto wethouder Karin Hoekstra.
Peter Meijs kreeg een boek van fotoclub Duin- en Bollenstreek. Het is een Engels boek over straatfotografie. Links op de foto wethouder Karin Hoekstra. Foto: Tony Whelan.

Opening expositie Peter Meijs

Cultuur

Wethouder Karin Hoekstra opende vrijdag de eerste expositie van het nieuwe jaar in de Culturele Raad in Hillegom. Het betreft een foto expositie van de Hillegomse fotograaf Peter Meijs. Het was een feestelijke en drukbezochte avond. De expositie dit is getiteld: ‘Peter’s Studio, De Straat’, loopt tot 30 maart en betreft een specifieke collectie foto’s, allen in zwart-wit met als onderwerp ‘de mens’. Alle foto’s zijn genomen op straat. De foto’s zijn genomen in binnen- en buitenland gedurende een aantal jaren. 

Peter Meijs exposeerde voor het eerst in 1971, met 4 andere fotografen, in Het Klokgeveltje in Hillegom. Peter (nu 84) zegt: “fotografie is niet mijn vak, ook niet mijn hobby; het is mijn passie, levenslang”. Wethouder Karin Hoekstra heeft in haar portefeuille veel technische zaken; De Omgevingswet, Energie Transitie, Duurzaamheid, R O en Milieu, maar daarnaast ook Kunst, Cultuur en Cultureel erfgoed. Zij steunt graag lokale initiatieven zoals het fotografie project “Rondom Hillegom” en exposities van beeldende kunst die het culturele leven in Hillegom stimuleren.

Na de opening is de expositie tot 30 maart te zien op:
Maandag t/m Vrijdag van 10.00 tot 12.00 en
Maandag t/m Donderdag van 19.00 tot 21.00
De expositie is gratis toegankelijk.
Het adres is: Prinses Irenelaan 16 Hillegom
De foto’s zijn niet te koop

Uit de krant