Mozaïek in 2017, Die Csárdásfürstin. | Foto: PR.
Mozaïek in 2017, Die Csárdásfürstin. | Foto: PR.

Operettevereniging geeft laatste voorstellingen

Cultuur

Na ruim een halve eeuw een begrip te zijn geweest in Noordwijk en de regio neemt de Noordwijkse Operettevereniging “Mozaiek” in het tweede weekend van oktober afscheid van haar publiek met de operette Maske in Blau van Fred Raymond in Theater De Muze. 

De productie stond al gepland voor 2020 en moest vanwege corona een paar maal uitgesteld worden. “De weerslag hiervan op het ledental van de vereniging heeft het bestuur uiteindelijk bewogen om te gaan stoppen met de jaarlijkse operettevoorstellingen. Ook ligt de interesse voor operette met name bij de ouderen, waardoor het steeds lastiger wordt om een productie zowel artistiek als financieel rond te krijgen”, vertelt voorzitter Ineke Engelhard. Maske in Blau is een vrolijke en kleurrijke operette, die wij nog volledig kunnen uitvoeren, dus een mooie productie om afscheid te nemen van ons trouwe publiek.” 

San Remo

De operette neemt het publiek mee naar San Remo in Italië, waar kunstschilder Armando Cellini een gemaskerde dame portretteert, Evelyne Valera uit Argentinië. Ondanks dat hij niet weet wie zijn model is, wordt hij stapelverliefd op haar. Het portret “Maske in Blau” wint een jaar later de eerste prijs op een tentoonstelling. Armando wil Evelyne natuurlijk graag terugzien en gaat naar haar op zoek met hulp van zijn vrienden Seppl, Kylian en Juliska. Het toeval wil dat Evelyne ook weer in San Remo is samen met haar gezelschapsdame Gonzala en ook zij wil graag weer in contact komen met Armando. Bekende nummers uit deze operette zijn de csárdás “Die Julischka uit Budapest”, de tango “Am Rio Negro” en “In dir hab’ich mein Glück” gefunden. De muzikale leiding is in handen van Miroslav Dimitrov en de regie Jaap Dijkhuis. De voorstellingen zijn op zaterdag 8 oktober om 20.00 uur en zondag 9 oktober om 14.00 uur in Theater De Muze aan het Wantveld 2 in Noordwijk. Voor meer informatie zie: www.mozaiek-operette.nl.

Uit de krant