Logo dehillegommer.nl
<p>&#39;Infinite Sky&#39; is een van de vele werken die in de galerie te bewonderen is. | Foto: PR.</p>

'Infinite Sky' is een van de vele werken die in de galerie te bewonderen is. | Foto: PR.

De geheimzinnige wolkenluchten en kwetterende vogels van Lenie

  Cultuur

Kunstenares Lenie Kamstra zet in het weekend van 27 en 28 november de deuren van haar atelier en galerie open. Bezoekers kunnen in drie binnenruimtes en in de tuin genieten van haar kunst én die van een gastexposant.

Kamstra toont een nieuwe serie Infinite Sky, gloedvolle luchten en de nieuwe Lucky Birds, kleine schilderijtjes met kleurrijke vogels.

“Na de vorige series onderwaterwerelden en bossen, had ik opeens behoefte aan lucht om me heen”, vertelt de enthousiaste kunstenares. “Weidsheid, de betovering van wolken, de veranderende kleuren van de lucht gedurende de dag, misschien wel een gevoel van ‘Kijk omhoog Sammy!’ Dit is een serie met veel lucht, maar ook aarde en bergen. Ik heb acrylinkt, acryl en gels gebruikt. De aarde en bergen zijn van repen linnen, zoals ik eerder de bomenserie maakte.
Door het gebruik van de verschillende materialen is er veel textuur en variatie in mat en glanzende oppervlakten, vooral als je er schuin langs kijkt of als het licht erop valt.”

Liedeke Veninga is gastexposant en haar monumentale beelden staan buiten in de tuin. Binnen zijn de kleinere beelden: krullen van verzinkt metaal in de kleuren groen, rood en geel.

In de galeriewinkel zijn veel kunstcadeaus, zoals hangers en broches van klei, kleine schilderijtjes, schalen van klei en beelden.

De toegang is gratis: zaterdag 27 november van 12.00 tot 18.00 uur en zondag 28 november van 12.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten