Logo dehillegommer.nl
<p>Een mooie samenwerking tussen het Fioretti College Hillegom en Gildemeesters Bollenstreek.&nbsp;</p>

Een mooie samenwerking tussen het Fioretti College Hillegom en Gildemeesters Bollenstreek. 

(Foto: Annemiek Cornelissen)

Fioretti College Hillegom helpt Gildemeesters Bollenstreek

  Cultuur

Op het veldje aan de Sixlaan bij de Giant Tulip Bulbs was woensdag 29 september de aftrap voor een unieke samenwerking tussen het Fioretti College Hillegom en de Gildemeesters Bollenstreek. 

Door Annemiek Cornelissen

De leerlingen van het Fioretti zijn creatief aan de slag gegaan en hebben een informatiebord ontworpen dat bij iedere Reuzenbol van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ een plekje zal krijgen. Tijdens de bijeenkomst werd het ontwerp gepresenteerd en daarmee het startsein voor de productie van de borden. Uiteraard waren de trotse leerlingen hierbij van de partij. De borden worden uiteindelijk vervaardigd uit metaal.

Informatiezuil
Onder leiding van docent Kees Laan hebben de leerlingen diverse ontwerpen gemaakt. Daaruit is vervolgens een keuze gemaakt en zocht men contact met de bedrijven Cremer Speciaalmachines uit Lisse en Lo Minck Systemen uit Lisserbroek, die de borden zullen fabriceren. De leerlingen gaan ook een speciale informatiezuil maken voor bij de ingang van Museum de Zwarte Tulp. Daar is namelijk het officiële startpunt van de fietsroutes die de geplaatste Reuzenbollen met elkaar verbinden. De Reuzenbollen zijn 1.85 meter hoge kunstwerken. Deze ‘Giant Tulip Bulbs’ vormen een groot kunstproject van de Gildemeesters Bollenstreek. Tussen Leiden en Haarlem worden op verschillende plekken in totaal 80 Reuzenbollen geplaatst. Inmiddels zijn meer dan 50 Reuzenbollen geadopteerd en zijn er 13 geplaatst. Een aantal van deze kunstwerken is op feestelijke wijze onthuld.

Meer berichten