Logo dehillegommer.nl

Foto: pr

Derde editie Cultuurfestival / Atelierroute in voorbereiding

  Cultuur

Hillegom • Anders dan voorgaande jaren en nog altijd hopende dat de aangepaste versie doorgaat, staat op zaterdag 7 en zondag 8 november de derde editie van het Cultuurfestival/Atelierroute gepland.

“De opzet is wel echt anders dan die van voorgaande jaren en door de Corona maatregelen zijn de plannen al diverse keren aangepast,” laat de organisatie weten.

Door heel Hillegom en net over de grens van Bennebroek en De Zilk, zullen 90 kunstenaars hun werk exposeren op 30 verschillende locaties. Soms exposeert een kunstenaar in eigen atelier thuis, soms op een grote locatie met 7 of meer kunstenaars bij elkaar. Er zal meer dan voldoende en heel verschillend werk te zien zijn. Van hout tot glas, van schilderijen tot keramiek, van sprokkelkunst tot weefwerken.

In de gymzaal van de Savioschool aan de Irenelaan 32 in Hillegom zullen op zaterdag een mini musical en optredens te zien zijn van Hillegomse basisschool leerlingen in het kader van het project ‘Verwonder om de hoek’. Op zondag zijn daar de voormalige dorpsdichters van Hillegom en Lisse actief bezig en er wordt nu hard gewerkt om er een livestream op groot scherm mogelijk te maken van alle andere locaties. Op deze locatie wordt ook een overzichtstentoonstelling ingericht en zal van iedere kunstenaar een werk te zien zijn. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken voor het werk dat men wil gaan bekijken.

De voorbereidingen zijn nog in volle gang en de Corona maatregelen zullen strikt opgevolgd (moeten) worden, maar de organisatie gaat ervan uit dat het mogelijk is om er voor iedere bezoeker een bijzonder weekend van te maken.

Op beide dagen duurt de route van 11.00 tot 16.00 uur.

Houd de website in de gaten voor de laatste update: www.cultuurfestivalhillegom.nl.

Meer berichten