Afbeelding

Leestips van de bieb

Cultuur

Genie does is bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland werkzaam als collectiespecialist.
Om de week geeft zij een aantal boekentips in de Hillegommer.


Alle titels zijn te leen bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. U kunt ze vanuit huis direct reserveren via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Sarah Lark
De tijd van de vuurbloemen

Het leven van twee vrouwen in de 19e eeuw.De Duitse Ida vertrekt in 1837 met haar familie naar Nieuw-Zeeland om een beter leven te zoeken. Ze is uitgehuwelijkt maar verzet zich er tegen.
Cat woont in Nieuw-Zeeland als dochter van een alcoholistische hoer. Ze groeit op in een bordeel. De bordeelhouder wil als Cat 13 wordt haar maagdelijkheid verkopen aan de hoogste bieder. Ze bedenkt een plan om te ontsnappen maar waar moet ze naartoe?
Lukt het beide vrouwen een nieuw begin te vinden?


Celeste Ng
Kleine brandjes overal

In het perfecte plaatsje Shaker Heights in Ohio woont het rijke gezin Richardson. Vader, moeder (Elena) en vier kinderen. Als de kunstenares Mia Warren met haar dochter Pearl naar Shaker Heights komt kunnen ze een woning van de Richardsons huren. Pearl raakt al snel bevriend met de kinderen van Elena en zowel zij als Mia worden onderdeel van het gezin. Tot Mia en Elena door een voogdijzaak van een bevriend koppel lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.Een boeiend geschreven verhaal waarbij je door terugblikken in het verleden de personages goed leert kennen.

Emelie Schepp
Postuum

De vierde thriller van Schepp met officier van justitie Jana Berzelius in de hoofdrol.
Als Sam Widell thuiskomt blijkt zijn vrouw vermoord en zijn zoon ontvoerd te zijn. Jana krijgt de leiding over de zaak en zet samen met haar team alles op alles om het jongetje levend terug te vinden. Maar dit wordt een race tegen de klok.
Weer een heerlijk spannende thriller waarbij je zeker niet gestoord wilt worden tot het uit is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant