Vanaf links: Gerard van der Post, Tony Whelan en Jacolien Van der Valk. | Foto: pr
Vanaf links: Gerard van der Post, Tony Whelan en Jacolien Van der Valk. | Foto: pr

Tony Whelan opnieuw winnaar in Frans Out-galerij

Cultuur

Hillegom ♦ Stichting Vrienden van Oud Hillegom presenteert de winnende foto die in de Frans Out-galerij geplaatst wordt. Tony Whelan heeft de fotowedstrijd gewonnen waarvan de opdracht luidde: Een nieuw beeld van een oud pand.

"Ik was op zoek naar een huis om een Halloween-foto van de maken", licht Whelan zijn keuze voor het onderwerp toe. "Dit pandje aan de Hyacintenlaan had alles wat ik daarvoor zocht: helemaal verweerd en schuilend tussen de bomen die leunen in de wind."

In het Maartenshuis ontving de winnaar een afdruk van de foto in een fraaie lijst. Vrienden-vrijwilligers Gerard van der Post en Jacolien van der Valk reikten de prijs uit. Daarnaast is eeuwige lokale roem Whelan's deel. Opnieuw, hij won al eerder een fotowedstrijd voor de Frans Out-galerij. "Bij Tony's vertrek uit het Maartenshuis grapten enkele vrijwilligers 'tot de volgende keer', en dat zou zomaar kunnen want Tony maakt prachtige sfeerbeelden in en van Hillegom", aldus bestuurslid Van der Valk. "Iedereen mag zo vaak meedoen als gewenst en de jury weet niet wie welke foto heeft gemaakt. De uitdaging voor andere deelnemers is om ook mooie foto's in te zenden en het de jury zo moeilijk mogelijk te maken om een winnaar te kiezen."

De Vrienden van Oud Hillegom hebben de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij staat op: www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties.

De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is: Vele wegen leiden door Hillegom. Foto's kunnen worden gemaild tot 1 juni naar: frans.out.galerij@gmail.com.

Uit de krant