Ru van Rossum bij enkele van zijn werken. | Foto en tekst: Remco Out
Ru van Rossum bij enkele van zijn werken. | Foto en tekst: Remco Out Foto: remco out

Van Rossem in De School

Cultuur Uitgaan

Hillegom ♦ Werken van kunstenaar Ru van Rossem worden binnenkort in Hillegom tentoongesteld. Van Rossem was bekend in binnen- en buitenland met zijn etsen die hij maakte met een eigen ontwikkelde techniek.

Van Rossem heeft zijn werken aan een stichting achtergelaten met als opdracht dat zijn werken geëxposeerd zouden blijven. In de stichting zitten meerdere familieleden, zoals zijn zoon Robert. Robert is een van de kunstenaars die een atelier in De School heeft, waardoor dit een logische locatie voor de expositie van de werken van zijn vader is. Tijdens de expositie zijn beelden, tekeningen en etsen te zien. Vooral met de etsen is Van Rossem bekend geworden. "Hij had een nieuwe techniek ontwikkeld om deze etsen te maken. Meerdere kunstenaars gebruiken nu ook deze techniek voor hun werken. Het is een mooie bijdrage aan de grafische kunstwereld", laat dochter Fiona weten. De werken hebben over de gehele wereld gehangen. In Italië heeft hij zelfs medailles gekregen", zegt ze trots. Naast exposities heeft hij ook boeken van Godfried Bomans en Cor Bruijn geïllustreerd. Tijdens de expositie is ook een aantal werken te koop. "Dit geld wordt weer gebruikt om nieuwe exposities te kunnen organiseren. Van elke ets blijft er een versie binnen de stichting.

Dubbele worden verkocht." Look van den Ham, zoon van Ber van den Ham, oud-directeur academie voor grafische kunst in Tilburg, verzorgt zaterdag 18 november om 13.00 uur de opening.

Zaterdag opent de tentoonstelling om 12.00 uur en zondag om 11.00 uur. Beide dagen gaan de deur om 17.00 uur dicht.

Uit de krant