Afbeelding
Foto: archief

Stichting Cultuurbeleving Hillegom kan aan de slag

Cultuur Uitgaan

Donderdagavond 14 september heeft de gemeenteraad besloten dat de nieuw opgerichte Stichting Cultuurbeleving Hillegom het pand aan de Prinses Irenelaan voor een aantal jaar mag huren. Theatervoorstellingen, cursussen, exposities, workshops: het blijft allemaal mogelijk in het historische pand.

Wethouder Cultuur Annechien Snuif: "Het is de bedoeling dat deze nieuwe stichting een breed cultureel programma gaat ontwikkelen, waarin ruimte is voor initiatieven vanuit de inwoners van Hillegom. De gemeenteraad heeft ervoor gekozen dat dit gemeentelijk monument behouden blijft voor maatschappelijke doeleinden. Daarmee faciliteert de gemeenteraad de nieuwe stichting om culturele activiteiten in ons dorp te organiseren. Ik wens iedereen veel succes hiermee en kijk uit naar mooie ontwikkelingen".

Breder aanbod aan Prinses Irenelaan

Het aanbod zal de komende jaren breder zijn. Zo zijn er plannen voor uitbreiding van culturele manifestaties en evenementen, maar ook het benutten van de tuin en het terras. Het pand moet zo aantrekkelijker en toegankelijker worden voor iedere inwoner van Hillegom.

Samenwerking

De gemeenteraad geeft aan dat de samenwerking gezocht moet worden met diverse maatschappelijke instanties binnen Hillegom, zoals welzijns- en culturele organisaties, de bibliotheek en het Fioretticollege. De gemeenteraad vindt het van belang dat een bredere doelgroep aangesproken wordt en dat activiteiten ook op andere plaatsen in het dorp worden georganiseerd.

Uit de krant