Afbeelding
Foto: Monica Stuurop

Kouwe kak

Column column van caro

Heeft u ook zo genoten van B&B Vol Liefde? Ik wel. Noem het  leedvermaak, noem het guilty pleasure, ik vond het tv op z’n best. Voor hen die het gemist hebben: het is een realityprogramma waarin acht alleenstaande eigenaren van een B&B, verspreid over Europa, op zoek gaan naar de liefde. Wij, de kijkers, hebben afgelopen winter, kennis mogen maken met de kandidaten: Hans (Italië), Hans (Frankrijk), Natasja (Frankrijk), Astrid (Oostenrijk), Martijn (Portugal), Richard (Portugal), Denise (Spanje) en last but not least: Ted (Madeira). Geïnteresseerden mochten een videoboodschap opsturen naar RTL. Voordat de serie van start ging, zagen we hoe de kandidaten uit al die filmpjes een aantal potentiële partners kozen die mochten afreizen naar hun B&B. So far so good. Elke zomeravond vulden de kandidaten en deelnemers dagelijks een uur lang onze huiskamers met hun tranen, geluk, frustraties, jaloezie en soms oorverdovende stiltes. Sommige karakters die voorbijkwamen waren op z’n zachts gezegd bijzonder. In een notendop: Hans vergat dat zijn B&B te koop staat en oh ja, kleinigheidje, zijn ex-vrouw er ook nog woont. De andere Hans houdt eigenlijk alleen van zijn paarden en Natasja knapte af op een tepelpiercing. Astrid herinnerde zich in de laatste aflevering dat ze maar één hart heeft en Martijn stuurde zijn mooiste en liefste date terug naar, jawel, Hawaii. 

Dan hebben we nog ADHD ‘weetjewel’ Richard, met hondje Pip, die zijn hart verloor aan ‘helemáál-nie-muh-tiepie’ lieve Simone en de mannen die voor Denise kwamen, kregen van haar streng kijkende moeder de vraag: ‘Hoe zit het met de seks?’ Rest nog Ted. My cup of tea. Na iedere aflevering ging het los op social media. En zeker niet altijd op een positieve manier. Ach. Scheldkanonnades en valse reviews op Airbnb. Het blijkt er anno 2022 bij te horen wanneer je met je gezicht op tv komt. Ik ben nooit zo van het reageren op de socials over tv-programma’s, maar ik voelde dat ik het voor Ted moest opnemen. Ze komt over als een no-nonse type: niet lullen maar poetsen. Okay, ze strooit met Engelse teksten en heeft een hoog Gooische vrouwen-gehalte. Een van haar mannen die het ook niet werd, noemde dat OSM (Ons Soort Mensen). Niet haar woorden, by the way. Toen de eerste potentiële match binnenkwam, bleef ze correct en uiterst gastvrij toen zij (en de kijker) al snel doorhad dat daar geen future in zat. Ook de mannen daarna werden het niet. ‘Kouwe kak’ zeiden ze op FaceBook. En dat was de meest subtiele tussen de negatieve reacties. ‘I love juist Ted’, reageerde ik, op z’n Ted’s. ‘Met haar straight voor z’n raap mentality. Ze is net een echte single hetero human being. Ze wil gewoon together eten en wakker worden. Dat zijn de main ingredients’

Op deze post reageerde... Ted! Warm en oprecht. Precies zoals ze overkomt op tv. Hoe leuk is dat.   

En wat die kouwe kak betreft. Nog even. En dan hebben we daar allemaal last van. Met of zonder hete aardappel belooft het een barre winter te worden. De verwarming gaat uit. Ook op het toilet. Cold shit, zou Ted zeggen.

Caroline Spaans, redacteur

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant