Afbeelding
Foto: pr

Peter de Groot al 50 jaar in dienst bij Schoonderbeek Installatietechniek in Hillegom

Algemeen

Afgelopen weekend was Peter de Groot 50 jaar in dienst bij installatiebedrijf Schoonderbeek Installatietechniek in Hillegom. De Groot was 16 toen hij in dienst kwam en is daarna nooit meer weggegaan.

Vrijdag waren er bloemen, taart en felicitaties van collega’s en directie die hem met z’n allen in het zonnetje hebben gezet. 

Peter was zestien jaar toen hij op 18 februari 1974 bij Schoonderbeek in dienst kwam als leerling monteur. Gedurende die vijftig jaren groeide hij door naar een leidinggevende functie. Hij leidde een team monteurs, dat aan grote en complexe projecten werkte. Onder meer was hij verantwoordelijk voor de installatietechniek van diverse paviljoens bij het toenmalige Psychiatrisch Centrum Vogelenzang in Bennebroek, verder werkte hij mee aan de realisatie van de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Febo, het pakhuis De Zwijger in Amsterdam en diverse projecten op het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.

Gedurende vele jaren was Peter ook nauw betrokken bij de vrijwillige brandweer van Hillegom en heeft hij menig leerling de monteur de kneepjes van het vak bijgebracht. 51 jaar in dienst zal niet meer gehaald worden. In september gaat Peter met pensioen.

Uit de krant