Frans van Riet: 'We zouden het leuk vinden om mooie verhalen te horen.' | Foto: Annemiek Cornelissen
Frans van Riet: 'We zouden het leuk vinden om mooie verhalen te horen.' | Foto: Annemiek Cornelissen

Beatles-mania bij Hillegommer: ‘Het is hier net een mini-Beatlesmuseum’

Algemeen

Zijn hart stroomt over van enthousiasme als hij het heeft over zijn favoriete band, The Beatles. Hillegommer in hart en nieren Frans van der Riet is de grote animator achter Beatles Bollenstreek en verantwoordelijk voor de komst van het Beatlesmonument in het Van Nispenpark, tien jaar geleden. Toen werd herdacht dat deze legendarische groep een optreden gaf in Treslong. 

Nu zijn we tien jaar verder en is er wederom een jubileumjaar met tal van activiteiten, waaronder op zaterdag 8 juni een optreden van de Beatles Reviva Band uit Praag. Dit concert is al bijna uitverkocht.

‘We hebben 375 kaarten voor dit concert en ik kan verklappen dat alle zitplaatsen al zijn verkocht. Dat is natuurlijk fantastisch. Ik kan niet wachten totdat het zo ver is’, zegt Van der Riet terwijl hij zijn favoriete nummer van The Beatles opzet: “Norwegian Wood”. 

In zijn woning laat hij tal van pronkstukken zien. ‘Ik heb zelf ook bijna alles hoor. Het is hier net een mini-Beatlesmuseum’. In Alkmaar is overigens een echt Beatlesmuseum. Beatles Bollenstreek heeft bedacht dat zij op 8 mei met een touringcar vol bewoners van de HOZO met hun begeleiders dit museum gaan bezoeken. ‘Hoe leuk is dat. De meeste van hen zullen de komst van de Beatles nog wel herinneren en op deze manier nemen we ze terug in de tijd. Dit museum is maar liefst 2500 vierkante meter. Daar is werkelijk alles te vinden over The Beatles. In het museum zijn ook het Elvis Presleymuseum en het Zeezendermuseum te vinden. Deze mensen krijgen dus de dag van hun leven’.

Volgens van der Riet zijn er ook plannen om in verzorgingshuizen tentoonstellingen in te richten, een film te draaien of een optreden te verzorgen. Beatles Bollenstreek is ook nog op zoek naar Hillegommers, die bij het optreden van de Beatles zijn geweest en langs de kant van de weg hebben gestaan. ‘We zouden het leuk vinden om beeldmateriaal te krijgen of mooie verhalen te horen. Onder de mensen die een verhaal hebben verloten wij 10 vrijkaarten voor het Beatlesmuseum’. Die kunnen gestuurd worden naar info@beatlesbollenstreek.nl

Uit de krant