Afbeelding
Foto: Duin en Bollen Vierdaagse

Hollandse Plassen thema voor derde Duin en Bollen Vierdaagse

Algemeen

De Duin en Bollen Vierdaagse belooft ook in 2024 een prachtig wandelfestijn te worden. Van 10 tot en met 13 oktober ontdekken duizenden wandelaars op sportieve wijze deze bijzondere regio. De inschrijving op www.db4daagse.nl is inmiddels geopend.

De in het voorjaar zo kleurrijke bollenregio kleurt in het herfstzonnetje verrassend goudbruin, terwijl het strand en de duinen juist ook in het najaar floreren in hun pracht. Het ontdekken van dit bijzondere gebied in dit fraaie seizoen in combinatie met de sportieve uitdagingen maakt de Duin en Bollen Vierdaagse heel bijzonder. 

Derde editie

Ook tijdens de derde editie maken de deelnemers er samen met de vrijwilligers een bijzonder gezellig evenement van. Een lang lint van wandelaars trekt door de regio. Genietend, pratend en altijd met een glimlach op het gezicht. Tussen het wandelen door is er ook ruimte voor een andere manier van ontspanning. Op de gezellige chillplekken kun je wat eten en drinken en bovendien de benen wat rust geven. Of je nu houdt van een gezellig blokje om of urenlange trektochten, de Duin en Bollen Vierdaagse biedt je een passende uitdaging. Zo kun je meedoen aan de 5 kilometer, 10 kilometer, 15 kilometer, 20 kilometer en 30 kilometer. En dat dus keer vier.

Natuurlijk krijgen alle finishers op de vierde dag een fraaie beloning. Op de medaille prijken de Hollandse Plassen, die het thema vormen van de editie van 2024. Ook staat het cijfer van het aantal deelnames vermeld. Doe je voor de derde keer mee, dan strijd je dus voor het getal drie.

Start- en finishplaatsen

Net als voorgaande jaren zijn Hillegom (dag 1) en Lisse (dag 2) weer start- en finishplaats. De grote finale is in Noordwijk. Binnenkort volgt er meer informatie over de derde dag. De organisatie van de Duin en Bollen Vierdaagse maakt later ook de routes voor 2024 bekend. Houd hiervoor www.db4daagse.nl in de gaten.

Uit de krant