Afbeelding
Foto: AS Media

Brandweer Hillegom ingezet voor grote brand in schuur met carnavalswagen

Algemeen

Een schuur aan De Boender in Noordwijk met daarin een carnavalswagen van carnavalsvereniging De Duinknijnen is vannacht verwoest door een zeer grote brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur uitbrandde. Bij de brand is asbest vrijgekomen, maar dat is niet buiten het perceel terechtgekomen.

De brandweer werd kort na middernacht opgeroepen voor de brand. Direct gingen de brandweerposten Lisse en Noordwijkerhout met spoed ter plaatse naar De Boender. Na tien minuten werd het sein grote brand gegeven, waardoor ook de brandweer Hillegom werd gealarmeerd. Tot slot werd bij sein zeer grote brand ook de brandweer Noordwijk gewaarschuwd.

Rond één uur is de schuur als verloren beschouwd. De inzet van de brandweer richtte zich op het voorkomen van overslag naar naastgelegen schuurtje en woning. Dat lukte. Bij de brand kwam ook asbest vrij. Meetploegen van brandweerpost Valkenburg hebben uitgezocht dat de asbest niet buiten het perceel is vrijgekomen. ‘De rook trekt over bollenvelden, bewoners van woningen in de rook zijn geïnformeerd,’ aldus de brandweer.

Duinknijnen

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. In de schuur stond een praalwagen van de carnavalsvereniging De Duinknijnen. Ook zijn meerdere caravans in de loods uitgebrand. Rond vier uur in de nacht is een sloopkraan ter plaatse gekomen om het dak te slopen.

De Boender blijft nog een aantal uur afgesloten. De brandweer is nog een aantal uren bezig met (na)blussen. De Vogelaardreef is open.

Uit de krant