Brandweerchef Sven van Bohemen en burgemeester Arie van Erk lazen voor tijdens het Voorleesontbijt.
Brandweerchef Sven van Bohemen en burgemeester Arie van Erk lazen voor tijdens het Voorleesontbijt. Foto: Annemiek Cornelissen

Uitruk voor verbrande taart

Algemeen

Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan met het traditionele voorleesontbijt. Deze duren nog tot en met 3 februari. Tijdens deze dagen wordt er extra aandacht besteed aan voorlezen en leesplezier.

Door Annemiek Cornelissen 

Ook in de Hillegomse bibliotheek vond vanmorgen het voorleesontbijt plaats. Hier waren twee speciale gasten, die kwamen voorlezen. Op de eerste plaats burgmeester Arie van Erk, die het prentenboek ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos voorlas aan de kinderen van groep 2 van de Fontein. Ploegchef Sven van Bohemen had het boek ‘Oei de taart’ van Brenda Borgers en Thomas van Oostrum meegenomen.

Danielle van Vliet, manager marketing/communicatie van de bibliotheek Zuid Kennemerland heette de kinderen welkom en onderstreepte het belang van voorlezen. Het was leuk om te zien hoe de kleuters reageerden op haar vraag ‘Wie kan er al een beetje lezen?’. Er gingen een aantal enthousiaste vingers de lucht in. Ook vertelde ze dat er twee belangrijke mensen waren die kwamen voorlezen. 

Volgens Van Vliet worden er door de bibliotheek steeds vaker activiteiten georganiseerd om kinderen aan het lezen te krijgen en dan met name activiteiten waar voorlezen centraal staat. ‘Er vinden diverse campagnes plaats op kinderdagverblijven, lagere scholen, maar ook middelbare scholen, het is dus een breed programma’. 

Tijdens het ontbijt waren leerlingen van klas 4 van de Mavo van het Fioretti Hillegom aanwezig om het ontbijt te verzorgen. ‘Zij hebben een praktijkgericht programma van Zorg en welzijn, waarmee ze zes uur per week praktisch bezig zijn. Vanmorgen vroeg hebben ze de broodjes gemaakt, gezond natuurlijk met kaas en kipfilet en verder hebben ze een smoothie meegenomen. Vorige week stonden ze voor mijn bureau en vroegen meneer komt u ook kijken? En uiteraard kon ik geen nee zeggen’, aldus adjunct-directeur Dennis Kortekaas.

Het verhaal van de burgemeester stond in het teken van een verrassing, terwijl Van Bohemen met een spannend verhaal kwam over de brandweer die moest uitrukken voor een verbrande taart’.

Uit de krant