Afbeelding

VVD wil aanpak overlast jongeren op Henri Dunantplein

Algemeen

De VVD stelde afgelopen raadscommissie vragen over jongerenoverlast op het Henri Dunantplein. Leerlingen van het Fioretti College hoeven niet meer op school te blijven in de pauzes. Zij gaan dus het dorp in en meer specifiek naar het Henri Dunantplein. Hierdoor wordt door overlast ervaren.

‘Dit moet niet het probleem van omwonenden en ondernemers worden’, vindt Louise Pijnacker van de VVD. Ze vraagt zich af op dit niet door het jongerenwerk en een buurtsportcoach getackled kan worden.

Het blijkt echter een herhaling van zetten. ‘Dit is in het verleden al eens gedaan’, zegt burgemeester Arie van Erk. ‘Er kwam toen gedoe op het schoolplein. Toen werd besloten de leerlingn van het schoolplein af te laten gaan. We hebben toen gezegd dat we dat niet meer willen. Maar je kunt die jongens toch ook niet opsluiten. Er is nu een nieuwe directeur en die probeert het opnieuw.’ 

Wethouder Jan van Rijn en de burgemeester gaven hierop aan positief mee te willen denken. ‘Maar dan moeten jullie wel zorgen dat jullie zaakjes op order hebben’, gaven ze het Fio mee. Dat hadden ze nog niet. Er was niet gesproken met de ondernemers. ‘Dat proces loopt’, volgens Van Erk. Het jeugd- en jongerenwerk is aangehaakt en ook de sportcoaches.

‘Als ze een aantal uren vrij zijn, dan hou je die kinderen niet binnen’, aldus de burgemeester. ‘Maar in de pauzes is dat nog niet formeel van kracht. Het plan is er wel. Er lopen al wel begeleiders rond, maar het gaat pas gebeuren met onze goedkeuring als al die zaken zijn ingeregeld. Wees er gerust op. We hebben de vinger aan de pols. We willen wel dat die kinderen van het plein af kunnen’. Maar dat moet dan wel in blokken en niet allemaal tegelijk. Maar eerst moet alles ingeregeld. Dan pas gaat die regel bij het Fioretti College in werking.

Uit de krant