Vaste gast op het festival s trompettist/dj Jeffrey Parmentier, die even mee mocht op de tractor. | Foto: Annemiek Cornelissen.
Vaste gast op het festival s trompettist/dj Jeffrey Parmentier, die even mee mocht op de tractor. | Foto: Annemiek Cornelissen.

Het is nog hartje winter, maar ‘Vier de Lente’ komt er aan

Algemeen

Een feestelijke happening bij Hulsebosch aan de Veenenburgerlaan vorige week. Dit had alles te maken met de start van de kaartverkoop van de derde editie van Vier de Lente, dat volgend jaar op 12 en 13 april plaatsvindt.

Door Annemiek Cornelissen

Er is door de organisatie gekozen voor een tweedaags evenement, waarbij diverse activiteiten plaats gaan vinden voor alle leeftijdscategorieën. Vaste gast op dit festival is trompettist/dj Jeffrey Parmentier, die op de tractor mee mocht van de firma Hulsebosch om het tulpendecor te gaan planten. Uiteraard had hij zijn trompet mee en speelde Tulpen uit Amsterdam. Tevens werd tijdens de persbijeenkomst de eerste artiest aangekondigd: Numidea, ook wel bekend van The Voice en de Beste zangers. Voor de jeugd is er een hardcore-act geboekt, het duo Stuk. 

Dit jaar is het festival in een unieke setting: midden in het tulpenveld. Op deze manier gaat de organisatie terug naar de kern: Een unieke tulpbeleving, hetgeen volgens Jorieke Exler ook de doelstelling is: ‘We hebben besloten het festival te verkleinen, hetgeen betekent dat er per dag 600 bezoekers terechtkunnen. Dat waren er vorig jaar 2000. We hebben nu een festival voor de jongere doelgroep, waar geen alcohol wordt geschonken en een 18 plus festival. De line-up voor beide festivals zullen we stukje bij beetje bekendmaken. 

Vorig jaar na het Lentefestival werden er aan de vaste bezoekers al kaarten verkocht, dus er zijn er minder dan 600 in de voorverkoop. Net als vorige jaar zal er weer een onderwijsprogramma zijn en een tuinbouwbattle. Ook staat de organisatie open voor activiteiten van plaatselijke ondernemers of andere partijen: ‘De setting staat al en we staan er zeker voor open om bijvoorbeeld op de zondag de locatie te verhuren voor bijvoorbeeld een muziekvoorstelling.’

Volgens Exler is verbinding tussen jong en oud een van de speerpunten van het evenement: ‘We proberen alle facetten aan bod te laten komen, van een business event, onderwijs, tot aan verenigingen.’ Het festival wordt beide dagen gehouden van 17.00 tot 22.30 uur met een uitloop naar 23.00 uur. 

‘We hebben gekozen voor deze unieke datum, een week voordat het Bloemencorso door de Bollenstreek rijdt. We zien dit als het jonge zusje, voor de aftrap van dit mooie evenement een week later.’

Uit de krant