Vlnr: Wethouders Heleen Hooij (Teylingen), Kees vd Zwet (Lisse),  Maarten Dijkshoorn en Jacco Knape. | Foto: PR.
Vlnr: Wethouders Heleen Hooij (Teylingen), Kees vd Zwet (Lisse), Maarten Dijkshoorn en Jacco Knape. | Foto: PR.

‘Wippen is belangrijker dan winnen’

Algemeen

Tijdens de landelijke editie van het NK tegelwippen 2023 zijn er weer flink wat tegels vervangen voor groen. 

De landelijke tegelteller staat zelfs al over de 4.5 miljoen verwijderde tegels. Zo kan het water beter de grond inzakken, voorkomen we hittestress en ontstaan er weer nieuwe leefgebieden voor de bloemetjes, de bijtjes en de insecten.

Van 21 maart tot en met 31 oktober gingen de gemeenten Katwijk, Hillegom, Teylingen en Lisse de strijd met en tegen elkaar aan, waar de meeste tegels gewipt werden. Op 23 november werden bij speeltuin Bijdorp in Sassenheim de winnaars bekendgemaakt. 

Per gemeente was er een wethouder aanwezig om de prijsuitreiking bij te wonen. Gemeente Katwijk en Hillegom kwamen dit jaar als winnaars uit de bus en gingen er met de prijs voor het NK Tegelwippen Duin- en Bollenstreek 2023 vandoor. In  totaal werden er maar liefst 52.643 tegels gewipt in deze vier gemeenten.

Overzicht

Aantal gewipte tegels per gemeente en de TPI (Tegels Per 1000 Inwoners): Katwijk: 21.115, TPI: 321,12, Hillegom: 13.435, TPI: 604,96, Lisse: 12.107, TPI: 527,38 en Teylingen: 5.986, TPI: 159,94. 

De aanwezige wethouders bedanken namens hun gemeente alle inwoners, ondernemers en medewerkers die hebben meegedaan aan deze actie, want alle beetjes helpen! Met de toepasselijke tekst op de tegel: ‘Wippen is belangrijker dan winnen’, kijken ze allen terug op weer een geslaagde actie om onze regio verder te vergroenen.

Kijk voor meer info op www.degroeneuitdaging.nl.


Uit de krant