Afbeelding

Inzamelactie Sintvoorieder1 bij BO

Algemeen

Elf lokale omroepen, waaronder Omroep BO, voeren samen met Omroep West vanaf maandag 20 november tot vrijdag 24 november actie voor Stichting Sintvoorieder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar, die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien.

Elke omroep heeft minimaal één locatie in hun uitzendgebied waar hun achterban een cadeau kan doneren. Voor BO is dat de studio in het Trefpunt aan de Schoolstraat 2 in Noordwijk aan Zee. Iedereen kan daar een cadeau doneren van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Op woensdag tot en met vrijdag kom je dan ook op TV (als je dat wilt). De te doneren cadeaus zijn voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, met een waarde van maximaal 25 euro. Denk naast speelgoed voor de kleintjes ook aan knutselmateriaal, verzorgingsartikelen en aan (Sinterklaas)snoepgoed.

De cadeaus moeten nieuw of als nieuw zijn en je hoeft deze niet in te pakken, zodat Stichting Sintvoorieder1 hiervan mooie pakketten kan samenstellen per leeftijdsgroep.

De geschenken worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december ontvangen. Het doel is om met de actie 50.000 cadeaus in te zamelen. 

Help je ook mee?

Je kunt natuurlijk zelf doneren, maar je kunt ook een deelactie organiseren. Bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij je sportclub, de muziekvereniging of samen met collega’s. Je kunt deze dan allemaal tegelijk in de uitzending komen doneren.

Elk cadeau met een maximale waarde van 25 euro is welkom. Denk naast speelgoed voor de kleintjes ook aan knutselmateriaal, verzorgingsartikelen en aan (Sinterklaas)snoepgoed. Je cadeau hoeft niet te worden ingepakt, want zo kunnen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 deze makkelijker verwerken tot cadeaupakketten voor de juiste leeftijdsgroepen bij de kinderen die de cadeaus gaan krijgen.

Op vrijdag 24 november tussen 18.00 en 19.00 uur maakt Maartje van Wegen in een live-uitzending op radio én tv van Omroep West en Den Haag FM bekend wat de eindstand is. De doelstelling is 50.000 cadeaus. Vorig jaar werden tijdens dezelfde actie 47.459 cadeaus ingezameld. 

Meer informatie over de actie, inclusief alle inzamellocaties en deelnemende omroepen, is te vinden op www.omroepwest.nl/sintvoorieder1

Uit de krant