Om de start van de bouw in te luiden, onthulden Karin Hoekstra en Jaap van Rhijn een insectenhotel. | Foto: PR.
Om de start van de bouw in te luiden, onthulden Karin Hoekstra en Jaap van Rhijn een insectenhotel. | Foto: PR.

Start bouw 115 woningen ‘De Witte Tulp’

Algemeen

Aan de 1e Loosterweg, op loopafstand van het treinstation, ontstaat een nieuwe wijk met verschillende type woningen, zowel koop als huur, in verschillende prijsklassen. De woningen zijn gasloos en worden gebouwd volgens de meest actuele duurzaamheidseisen.

Om de start van de bouw van 115 woningen van project De Witte Tulp in te luiden, onthulden wethouder Karin Hoekstra en directeur Jaap van Rhijn van Van Rhijn Bouw BV een insectenhotel. Dit is door de ontwikkelaar cadeau gegeven aan alle bewoners van de nieuwe wijk. Het insectenhotel krijgt een geschikte plek in het nieuwbouwplan. 

In de eerste fase worden 104 woningen gebouwd. Onderdeel hiervan zijn 32 sociale huurappartementen voor Woonstichting Stek en twintig koopwoningen onder de 300.000 euro. De twee-onder-één-kapwoningen en de vrijstaande woning aan de 1e Loosterweg volgen in een later stadium. Hoekstra: ‘Door de verplaatsing van het transportbedrijf De Wit ontstond er ruimte om nieuwe woningen te bouwen. De gemeente streeft hierbij naar zowel koop- als huurwoningen, klein en groot, geschikt voor starters, gezinnen of senioren. Bij de bouw van een nieuwe wijk is duurzaamheid een belangrijk onderwerp.’ Bestuurder van Stek, Joke van den Berg: ‘De ligging zo dicht bij het station maakt het voor veel mensen interessant om hier te wonen.’

Meer info:

 www.wonenindewittetulp.nl.

Uit de krant