Afbeelding
Foto: pr

Op zoek naar cyber agents

Algemeen

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom doet Hillegom mee met HackShield.

Burgemeester Arie van Erk en digitaal wijkagent Luuk gaven deze maand het startsein voor het werven van Cyber Agents voor Hackshield. Dit deden zij samen met kinderen van basisschool De Giraf.

Wat is HackShield?

HackShield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar leert hoe zij online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. Zo leren ze zelf en de mensen in hun omgeving hoe ze online veilig kunnen blijven. Samen met andere cyber agents leren ze ook de gemeente veilig te houden. 

HackShield is een spannend spel dat kinderen bekend maakt met digitale veiligheid. Door het spelen van het spel leren kinderen zich op een speelse manier te wapenen tegen digitale gevaren, zoals hacken, datalekken en phishing. 

Online meespelen

Via de game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents, waardoor zij zichzelf maar ook anderen, bijvoorbeeld ouders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen kunnen waarschuwen en samen zorgen voor een veilige online wereld. 

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar keken op school de oproepvideo van de burgemeester en de politie, waarin zij worden opgeroepen mee te doen met Hackshield. Hoe meer kinderen meedoen, hoe digitaal veiliger Hillegom wordt. Online meespelen is kosteloos en kan op www.joinhackshield.nl. De gemeente wil dat Hillegom een veilige plaats is om te wonen, te leven en te werken. 

Samenwerking met inwoners, ondernemers en ketenpartners is en blijft daarin essentieel. Hillegom geeft prioriteit aan een digitaal weerbare gemeente en zet zich in om te voorkomen dat inwoners en bedrijven slachtoffer worden van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit.

Door te vertellen over Hackshield wordt de weerbaarheid van jonge inwoners vergroot. 

Uit de krant