In 2021 was tijdens de Open Atelierroute dit schilderij, van Evert Salis, te bewonderen bij de Kunstuitleen Bollenstreek. | Foto: archief
In 2021 was tijdens de Open Atelierroute dit schilderij, van Evert Salis, te bewonderen bij de Kunstuitleen Bollenstreek. | Foto: archief

Mooie kunst tijdens Open Atelierroute Hillegom

Algemeen

In het weekend van 11 en 12 november stellen de Hillegomse kunstenaars hun atelier open voor het publiek.

Vanaf 2 september is in het centrum van Hillegom al vrolijke en mooie kunst te zien. Deze kunst is voornamelijk afkomstig van Hillegomse kunstenaars, maar ook een aantal kunstenaars niet woonachtig in Hillegom doen mee. Elke drie weken is de kunst gewisseld zodat het spannend blijft om naar de etalages en de kunst te kijken en het steeds weer opnieuw publiek trekt. 

Van Hillegom naar De Zilk

Op 11 en 12 november is de Open Atelierroute. Deze route loopt door heel Hillegom en zelfs nog een stukje in buurdorp De Zilk. Ruim 50 kunstenaars nemen deel aan deze route, het is een mooi en gevarieerd programma. Niet alleen in de ateliers van de Hillegomse kunstenaars is kunst te zien, maar ook op een aantal andere plaatsen in Hillegom. Zo heeft Stichting Vrienden van Oud Hillegom aangeboden om in dat weekend hun locatie Kwekerij Veelzorg open te stellen en drie kunstenaars vertonen daar hun werk. Ook in de Maartenskerk, in het centrum van het dorp, stelt een aantal kunstenaars hun werk tentoon. Het voormalige Schoonderbeekpand in het centrum geeft dat weekend plek aan  tien kunstenaars. 

Voorproefje bij Plein28 op het Henri Dunantplein

Wie op voorhand alvast een voorproefje wil nemen van de atelierroute kan terecht bij de overzichtstentoonstelling bij Plein 28 op het Henri Dunantplein in Hillegom. Alle deelnemende kunstenaars hebben daar één werk staan, zodat het publiek in het klein de route alvast kan proeven. Ook is daar de routekaart op te halen waarop alle deelnemende ateliers en locaties staan. De route is ook te downloaden op VoetstAPPen. De overzichtstentoonstelling is geopend op zaterdag 11 en zondag 12 november.

In de week voorafgaande aan de atelierroute kunnen de routekaartjes opgehaald worden bij verschillende winkels in Hillegom zodat de voorpret van het plannen van de route alvast kan beginnen. 

Meer informatie over de Open Atelierroute? Kijk dan op: www.kunstinhillegom.nl.

Uit de krant