'Ik vind het zo schrijnend dat steeds meer mensen niet meer rond kunnen komen'. | Foto: PR
'Ik vind het zo schrijnend dat steeds meer mensen niet meer rond kunnen komen'. | Foto: PR

Cadeaubon voor Voedselbankklanten

Algemeen

Deze week vinden klanten van de Voedselbank Hillegom een HLT-cadeaubon in hun voedselpakket. Het is een gebaar van de gemeente Hillegom in het kader van Wereldarmoededag, die jaarlijks op 17 oktober plaatsvindt. 

Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Soms zelfs zo erg dat zij een beroep moeten doen op de Voedselbank. Met de cadeaubonactie wil de gemeente deze mensen een steuntje in de rug geven. De bonnen zijn afkomstig van de samenwerkende gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, vandaar de naam HLT-bon. Ze kunnen in alle drie de gemeenten gebruikt worden bij aangesloten winkeliers. 

Gratis regelingen

Wethouder Jan van Rijn: ‘Ik vind het zo schrijnend dat steeds meer mensen moeite hebben om rond te komen. Zelfs mensen met een baan kunnen vandaag de dag in de financiële problemen komen.

‘Oog voor deze groep’

‘Ik ben me ervan bewust dat deze cadeaubon hun problemen niet oplost, maar ik vind het wel belangrijk dat we als gemeente laten merken dat we oog hebben voor deze groep.’ In Hillegom zijn allerlei regelingen voor mensen met een laag inkomen, bedoeld om hen te ondersteunen. Zij kunnen gratis van deze regelingen gebruikmaken. Voorbeelden zijn het Jeugdfonds Sport & Cultuur waarmee kinderen van 4 tot en met 17 jaar gratis kunnen sporten of bijvoorbeeld muziekles kunnen volgen. Via Stichting Leergeld kunnen ouders met een laag inkomen voor hun kind(eren) gratis schoolspullen aanvragen of bijvoorbeeld een laptop of fiets. 

Minimabeleid

Voor volwassenen is er onder andere het Noodfonds, waarvan iemand in een schrijnende situatie gebruik kan maken. Een compleet overzicht van de regelingen staat in de folder over het minimabeleid Hillegom op de website van de ISD: www.isdbollenstreek.nl. Wie samen met een deskundige wil kijken op welke regelingen hij of zij recht heeft, kan terecht bij de Papierwinkel. 

De Papierwinkel is elke dinsdag in de bibliotheek tussen 15.00 en 17.00 uur. Langskomen kan op afspraak. Een afspraak maken kan via 0252 415782.

Uit de krant